200 g Gerookte makreelfiletHerkomst: let op meij (niet fish & more)
0.5 st SlaHerkomst: Biogarden
200 g WortelsHerkomst: Greenorganics
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 ml Yoghurt
1 el Mayonaise
Meet hoe goed je eet
Groente225 g
Vitaliteit69 Punten
CO2eq1.216 g
Water13,5 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels en snijd in stukken. Kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
Pel intussen de ui en snipper heel fijn. Was en rasp de wortels. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Was het ijskruid en snijd klein.
Klop de mayonaise en yoghurt door elkaar in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper. Roer de aardappelstukken en ui erdoor en laat even intrekken.
Spreid de sla en wortelrasp uit op een mooie schaal. Leg de aardappels erop. Verdeel de gerookte makreel in stukken en leg bovenop de salade. Garneer met het ijskruid.
TIPDeze salade is ook erg lekker met zilveruitjes of augurk.
II
Een lekker verfrissende aardappelsalade met onder andere gerookte makreel en een prachtig plantje, namelijk ijskruid! Wanneer de zon op de blaadjes schijnt, zie je de kristallen glinsteren. De jonge, knapperige malse bladeren hebben een licht zure en zoute smaak en zijn een lust voor het oog. Zowel de steel als het blad zijn eetbaar. Ijskruid is bovendien gezond. Het bevat nauwelijks calorieën en het bevat veel vitamine A, C, kalium, calcium en foliumzuur.