Aardappels met dragon-dip geroosterde bospeen en hazelnootdukkah

820 kcal
420 g groente

Een heerlijk kleurrijk gerecht met prachtige smaken met een licht midden oosters tintje. Aardappeltjes met dragon-dip, geroosterde bospeen, bietjes en dukkah. Dukkah is een mix van geroosterde hazelnootjes en sesam.

Aardappels met dragon-dip

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
  • 1 st Appel Herkomst: Santana
  • 0.5 bosje Bospeen Herkomst: Bokdam
  • 250 g Gekookte bieten Herkomst: Puur NL
  • 70 g Beluga linzen Herkomst: Do-it
  • 0.5 st Verse dragon Herkomst: Herbio
  • 20 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
  • 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
  • 75 ml Volle roeryoghurt Herkomst: Pur Natur
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Was de aardappels en snijd in dunne partjes. Hak de dragon en meng de helft met de olijfolie, maak op smaak met peper en zout. Meng de helft van de dragon-olie met de aardappels en verdeel over de bakplaat. Plaats alvast in de oven 10-15 minuten terwijl je de wortels schoonmaakt.
  3. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Verwijder het loof van de bospeen en snijd de wortels over de lengte in vieren (grote exemplaren eventueel door de helft). Bestrijk de penen met de overgebleven dragon olie en leg ze samen met de appelpartjes in de oven bij de aardappels. Rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Breng ondertussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de Beluga linzen in een zeef onder de kraan en kook 15-20 minuten. Giet daarna het water af. Snijd de voorgekookte bieten in partjes.
  5. Hak de hazelnoten grof en rooster deze samen met de sesam in een droge bakpan. Doe de yoghurt in een schaaltje en roer er wat dragon doorheen. Werk af met wat olijfolie, zout en peper.
  6. Meng de groenten en linzen door elkaar en vergeet niet eventuele olie van de bakplaat erbij te gieten. Serveer de aardappels met de groenten en strooi de hazelnootdukkah er over. Lekker met de dragon-dip.
TIP
Je kunt de aardappels ook op de bakplaat leggen bij de wortels in plaats van apart bakken.
3,9
Gemiddelde van 26 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -36%
vegetablecounter
Groente + 233%
vita-score
Vitaliteit + 64%
co2-reduction-score
CO2 eq -77%
water-reduction-score
Water + 54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinGlutenvrijVariatieLactosevrijVegetarischSeizoen9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie820 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker24 g
Vet33 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit21 g
Vezels18 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Noten
Sesamzaad
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten