Aardappelrösti met rode kool

Aardappelrösti met rode kool en lekkere gehaktballen

| 737 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

3,4
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Seizoen, Lactosevrij, Glutenvrij, Gezin, 9 maanden, Eiwitrijk, Variatie
Rund
Varken
Sulfiet

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 2 el GehaktkruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 25 g RozijnenHerkomst: IDorganics
  • 200 g Gehakt H-O-H
  • 5 g BieslookHerkomst: Forc
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Rode koolHerkomst: de Lepelaar

Zelf toevoegen

  • 3 el (Balsamico)azijn
  • snufje Zout en peper
  • 2 el Paprikapoeder
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente280 g
vita-scoreVitaliteit76 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.313 g
water-reduction-scoreWater64,8 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Was de aardappels en rasp ze grof in de keukenmachine (of handmatig met een rasp). Pel en snipper de ui. Doe de aardappelrasp met de ui in een kom en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Roer goed door elkaar.
  2. Verhit olie in een royale bakpan of wok en roerbak de geraspte aardappels op een middelhoog vuur goudbruin en gaar (15-20 minuten).
  3. Verwijder intussen de buitenste bladeren van de kool, verwijder de harde stronk en snijd (of schaaf) de rest heel klein (dat gaat heel makkelijk met een keukenmachine). Verhit olie in een wok of ruime bakpan en roerbak de gesneden rode kool, samen met de rozijnen 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een scheutje water en balsamicoazijn toe en stoof afgedekt nog 10 minuten.
  4. Breng het gehakt op smaak met gehaktkruiden, zout en peper. Snijd de verse bieslook heel klein, meng het door het gehakt en vorm met je handen gehaktballen (1 grote of 2 kleintjes per persoon). Verwarm olie in een bakpan en bak de gehaktballen op een middelhoog vuur bruin en gaar in circa 15 minuten. Schud de pan regelmatig.
  5. Serveer de aardappelrösti met de rode kool en gehaktballen.
TIPDe rode kool is ook erg lekker met laurierblad, kruidnagel en een kaneelstokje. Je kunt ook wat bloem of maizena door de aardappelrasp scheppen voor krokante rösti.

II

Rode kool is een van de oudste koolsoorten. De kool is stevig, rond en heeft dieppaarse, glanzende bladeren, die stevig en knapperig aanvoelen. De paarse kleur van rode kool wordt veroorzaakt door een natuurlijke kleurstof. Rode kool behoudt zijn mooie kleur beter wanneer bij de bereiding citroensap of azijn wordt toegevoegd.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie737 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker25 g
Vet32 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit29 g
Vezels13 g
Zout0.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Rund
Varken
Sulfiet