Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels en snijd doormidden. Kook voor 10 minuten, giet het water af en laat even uitdampen. Snijd daarna de aardappels in dunne plakjes.
Pel de ui en snijd in ringen. Was de courgette en snijd in dunne plakjes. Rasp de wortels in de keukenmachine of met een rasp. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Was de kervel, laat goed uitlekken en snijd klein.
Klop de eieren en geraspte kaas los en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de aardappels, rode ui en courgette op een middelhoog vuur lichtbruin. Doe de linzen en wortelrasp erbij en schep goed door elkaar. Strooi de kervel erover en schenk het eiermengsel in de pan. Schud de pan heen en weer zodat het ei zich goed verdeelt. Zet het vuur laag en laat de frittata afgedekt tenminste 10 minuten garen.
Schud de pan regelmatig heen en weer zodat de frittata niet aanbakt. Als de frittata stevig aanvoelt is deze klaar. Strooi vlak voor het serveren nog wat verse kervel erover.
TIPJe kunt de frittata ook in de oven bereiden (160 ºC) in een ovenschaal of met een vuurvaste pan.
II
Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie en koriander. Het wordt meestal geoogst van eenjarige planten omdat de jonge blaadjes het lekkerste zijn. Het ultieme gerecht met kervel is kervelsoep. Hierin komt de licht zoete anijsachtige smaak het beste tot zijn recht. Maar ook in deze frittata zijn de jonge groene blaadjes op zijn lekkerst!