Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de aardappels en snijd in partjes of blokjes. Was de sperziebonen, snijd de puntjes eraf en halveer ze. Kook de aardappels in 20 minuten gaar en kook de sperziebonen de laatste 5 minuten met de aardappels mee. Giet daarna het water af en laat enigszins afkoelen.
Pel de knoflook. Roer de mayonaise en yoghurt door elkaar en pers de knoflook erboven uit. Schep de saus door de aardappels en sperziebonen en breng op smaak met zout en peper. Zet de salade opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
Was de sla en snijd klein. Laat goed uitlekken in een vergiet (of gebruik een sla centrifuge). Was de tomaat en snijd klein. Schep de sla en tomaat door het aardappelmengsel.
Verhit olie in een bakpan en bak de groenteburgers lichtbruin en gaar op een middelhoog vuur. Serveer de vegetarische burgers met de aardappel-sperziebonen salade.
TIPDe dressing is ook lekker met citroensap of azijn. Heb je toevallig augurken of zilveruitjes in je koelkast staan? Dat is heerlijk fris door deze salade.
II
Vandaag een heerlijke zomerse aardappelsalade met sperziebonen een een lekkere groenteburger. Sperziebonen bevatten vooral veel carotenen. Deze stof is een krachtige antioxidant. Uit onderzoek blijkt dat sperziebonen zelfs kunnen beschermen tegen het ontstaan van diabetes type 2. De vele vezels zorgen voor een uitstekende darmwerking.