500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
3 st Ei
0.5 st AppelHerkomst: Biofruit
150 g WortelHerkomst: Greenorganics
1 bosje RaapstelenHerkomst: Aurora
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Olijfolie extra vierge
2 el Mayonaise en/of yoghurt
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit75 Punten
CO2eq900 g
Water51 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Was of schil de wortel, snijd in plakjes en kook 10 minuten met de aardappels mee. Giet het water af en laat even uitdampen. Snijd de aardappels eventueel nog wat kleiner.
Kook de eieren in 7-8 minuten hard, pel ze en snijd doormidden of in parten.
Pel en snipper de ui heel fijn. Was de bleekselderij en snijd in dunne plakjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd klein. Was de raapstelen, verwijder de worteltjes en snijd klein. Snijd de tomaatjes in vieren.
Maak een dressing van de mayonaise en/of yoghurt, olijfolie extra vierge, zout en peper en schep door de voorgekookte aardappels en wortel. Meng met de ui, bleekselderij, raapstelen en appel en hussel goed door elkaar.
Serveer alles op een mooie schaal en leg de eieren erop.
TIPDe dressing is ook lekker met een beetje mosterd erdoor. De salade is ook heel erg lekker met een handje noten of zaden.
II
Vandaag een lekkere zomerse salade op het menu o.a. met knapperige bleekselderij. Wist je dat deze groente maar 16 calorieën per 100 gram bevat en en voor 95% uit water bestaat? Daarnaast is bleekselderij vezelrijk (waardoor het snel verzadigt), ontstekingsremmend en bloeddruk verlagend. In de Chinese geneeskunde staat bleekselderij bekend als een vochtafdrijvend middeltje.