Truffelaardappels met palmkool geitenkaas en Luikse stroopdressing
4,1
747 kcal
250 g groente

Truffelaardappels zijn overheerlijke paarse aardappels, die laten zien hoe prachtig en divers de natuur eigenlijk is. In dit mooie gerecht eet je ze geroosterd uit de oven samen met een berg overheerlijke palmkool, sjalotten en romige geitenkaas met een stroperige dressing. Ultiem comfortfood.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was of schil de truffelaardappels en snijd in kleine gelijke stukken. Besprenkel met olie en kruid met zout. Bak de aardappeltjes 25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuten de grillstand aan.
- Pel intussen de sjalotten en snijd doormidden of in vieren. Verwarm een scheutje olie (of boter) in een ruime bakpan en bak de sjalotten 2-3 minuten op een hoog vuur aan. Temper het vuur en laat afgedekt rustig garen.
- Was de palmkool, verwijder de harde stelen en snijd het blad klein. Zet het vuur van de sjalotten weer hoog en roerbak de palmkool 5 minuten mee. Kruid met zout en peper.
- Snijd de geitenkaas in plakjes, of verbrokkel en verwarm nog even in de oven bij de aardappels.
- Schep de palmkool en gebakken aardappeltjes op de borden en leg de geitenkaas erop. Roer de Luikse stroop los met olijfolie extra vierge en azijn en schenk over de salade. Strooi tenslotte de zadenmix erover.
TIP
Je kunt met exact deze ingrediënten ook een truffelaardappel stamppot met palmkool en geitenkaas maken. Als je een echte paarse knaller wilt! Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 600 g Truffel aardappelHerkomst: Overesch
- 4 st SjalotHerkomst: Lukassen
- 400 g Palmkool Herkomst: verybio
- 100 g Geitenkaas kruidenHerkomst: Saanenhof
- 1 st Sirop de LiègeHerkomst: Chez popol
- 25 g ZadenmixHerkomst: IDorganics
- 3 el Olijfolie
- 2 el Azijn
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -16%
Groente+ 98%
Vitaliteit+ 37%
CO2eq -69%
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, 9 maanden, Specials, Eiwitrijk, Seizoen, Glutenvrij, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie747 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker12 g
Vet34 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit25 g
Vezels14 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Noten