Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
9 maanden, Gezin, Eiwitrijk, Variatie, Vegetarisch, Seizoen
GlutenLactoseMelkTarwe
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
300 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
350 g Cherry tomatenHerkomst: Frank de Koning
25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
2 st UiHerkomst: TVA Organics
75 g Geraspte kaas
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en peper
1 el Boter
15 g Meel
200 ml Bouillon (of melk)
Meet hoe goed je eet
Groente325 g
Vitaliteit91 Punten
CO2eq1.312 g
Water30 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bereid de bouillon. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de macaroni in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en spoel af onder de koude kraan.
Laat intussen de boter smelten in een steelpannetje op een laag vuur. Voeg het meel toe en roer goed met een houten pollepel. Laat 3 minuten zachtjes garen, schenk dan beetje bij beetje de bouillon (of melk) erbij en blijf goed roeren. Pel de knoflook en pers erboven uit. Voeg de geraspte kaas toe en roer tot een gladde, schenkbare saus (voeg eventueel extra vocht toe). Breng op smaak met zout en peper.
Pel de ui en snijd klein. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd in grove stukken. Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg 3/4 van de spinazie en cherrytomaatjes toe.
Voeg de volkoren macaroni toe aan de groenten en roer door elkaar. Schep alles in een ovenschaal en meng op het laatst de overgebleven spinazie en cherrytomaatjes erdoor.
Schenk de romige saus erover en schud de ovenschaal een beetje heen en weer zodat de saus zich mengt. Strooi de pijnboompitten erover en plaats 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een goudbruine bovenkant.
TIPDe kaassaus is ook heel lekker met een snuf nootmuskaat.
II
Vandaag een overheerlijke Mac and Cheese op het menu. Macaroni met kaas wordt gezien als het ultieme 'comfort food'. Deze Italiaanse klassieker uit de VS is intussen ook bij ons heel populair. De macaroni serveren we onder andere met cherrytomaatjes en spinazie.