Verwarm de oven voor op 200 °C. Gebruik per persoon een stuk aluminiumfolie of bakpapier om de vis in te verpakken (of gebruik een ovenschaal).
Pel de ui en snijd in halve ringen. Schil de wortel en snijd in kleine staafjes (julienne). Was de venkel en snijd in hele dunne plakjes. Bewaar wat venkelgroen om het gerecht mee te garneren. Was de citroen en snijd per persoon een mooi plakje (bewaar de rest van de citroen voor de saus).
Verhit olie (of boter) in een bakpan en roerbak de wortel en venkel 5 minuten.
Schep de groenten uit de pan, verdeel het over de folie (of in de ovenschaal) en leg de vis erboven op. Breng op smaak met peper en zout. Leg de uienringen en een plakje citroen bovenop de vis. Vouw het pakketje dicht zodat er geen vocht uit kan lopen en laat aan de bovenkant een stukje open zodat de stoom eruit kan. Plaats 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
Pel de knoflook. Roer de crème fraîche los met olijfolie extra vierge en citroensap. Rasp wat citroenschil erboven en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de vispakketjes met de citroensaus erbij.
TIPOok lekker met dille.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Het eten van vis is hartstikke gezond vooral vanwege het onverzadigde vet, vitamine B12, vitamine B6 en jodium, fosfor en seleen. De omega-3-vetzuren in vis hangen sterk samen met een lager risico op hart- en vaatziekten. We eten de schelvis lekker in een pakketje uit de oven met venkel en wortel.