Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
9 maanden, Gezin, Variatie, Vegetarisch, Lekker snel
GlutenTarweLactosePaprikaMelk
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
100 g MozzarellaHerkomst: Zuger
2 st Flammkuchendeeg
70 g Tomatenpuree
2 el Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
150 g SpinazieHerkomst: Oegema
250 g Tomaat cherrymixHerkomst: Albabio
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente240 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq613 g
Water11,8 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onder in de hete oven. Haal dan uit de oven.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd wat kleiner. Was de tomaatjes en halveer ze of snijd in plakjes. Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd of scheur klein.
Verhit olie in een bakpan en fruit de knoflook 1 minuut. Doe de tomatenpuree erbij en bak enkele minuten mee om de puree te ontzuren. Verdun met een scheutje water.
Besmeer het flammkuchendeeg met de tomatenpuree, beleg met alle ingrediënten en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Bak de flammkuchen 10-15 minuten in de hete oven.
TIPPast niet alles op de flammkuchen? Maak dan van de overgebleven ingrediënten een salade voor ernaast.
II
Mmmm, vandaag weer een overheerlijke flammkuchen op het menu. Onze heerlijke groene, gele, rode en paarse tomaatjes symboliseren de oorspronkelijke genetische rijkdom van ons voedsel. Er zijn tien tomatenrassen die er totaal verschillend uitzien en smaken. Van een Russisch ras uit de 18e eeuw tot de Roze Pruim die populair is in Azië. Biodiversiteit op ons bord hangt samen met biodiversiteit op de akkers en in de natuur.