Aloo Baingan (aubergine-aardappelcurry) met een roti pannenkoek

3,9
Gemiddelde van 62 reviews
556 kcal
250 g groente
Aloo Baingan (aubergine-aardappelcurry)

Vandaag staat er een recept uit India op het menu. 'Aloo Baingan' betekent letterlijk 'aardappel aubergine'. Het is een heerlijke curry met een soort linzen-tomatensaus. Erbij kruidige roti pannenkoeken en verse koriander. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een koele, donkere plek buiten de koelkast.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappels met een snuf zout in 10 minuten beetgaar. Giet dan het water af en laat even uitdampen.
  2. Was de aubergine en snijd in grove stukken. Was de tomaat en snijd in blokjes. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de rode peper in ringetjes.
  3. Verhit olie in een wok of brede bakpan en bak de aubergine, knoflook en peper 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomaat toe en breng op smaak met de garam masala, komijnpoeder, zout en peper. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan. Schenk wat water (of bouillon) erbij en laat afgedekt ongeveer 7 minuten pruttelen. Prak een beetje grof met een grote vork of pureestamper.
  4. Voeg de gekookte aardappels toe en laat nogmaals 5-6 minuten pruttelen terwijl je af en toe omschept. Schenk eventueel extra vocht erbij als het te droog wordt.
  5. Snijd de koriander fijn. Warm de roti pannenkoek in een pan of in de oven. Serveer de curry met de roti pannenkoek en maak af met de verse koriander en limoensap.
TIP
Je kunt de aubergine ook korter bakken, uit de pan halen en later toevoegen voor meer bite.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Aardappels, vastHerkomst: E van de Vijver
  • 1 st AubergineHerkomst: Frank de koning
  • 200 g TrostomatenHerkomst: Noordkoek
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Ecopark
  • 2 tl Garam MasalaHerkomst: Het blauwe huis
  • 70 g Rode linzenHerkomst: Greenage
  • 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 1 st Roti pannenkoekHerkomst: Zainab foods
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -28%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 24%
co2-reduction-score
CO2 eq -72%
water-reduction-score
Water -34%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijVariatieVegetarischVegan9 maandenAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie556 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker9 g
Vet19 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit18 g
Vezels21 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Gluten
Peulvruchten
Koriander
Mosterd
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten