Aloo Baingan (aubergine-aardappelcurry) met een roti pannenkoek
3,5
561 kcal
250 g groente
![Aloo Baingan (aubergine-aardappelcurry)](https://static.ekomenu.nl/assets/static/public/1/recipe/9LT1Hy-R5-Aloo-Baingan-aubergine-aardappelcurry-LOGO.jpg)
Vandaag staat er een recept uit India op het menu. 'Aloo Baingan' betekent letterlijk 'aardappel aubergine'. Het is een heerlijke curry met een soort linzen-tomatensaus. Erbij kruidige roti pannenkoeken en verse koriander. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een koele, donkere plek buiten de koelkast.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was of schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappels met een snuf zout in 10 minuten beetgaar. Giet dan het water af en laat even uitdampen.
- Was de aubergine en snijd in grote stukken. Was de tomaat en snijd in blokjes. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de rode peper in ringetjes.
- Verhit olie in een wok of brede bakpan en bak de aubergine 2-3 minuten op een hoog vuur. Schep uit de pan en leg opzij. Bak in dezelfde pan de knoflook, rode peper en tomaat een paar minuten. Breng op smaak met de garam masala, komijnpoeder zout en peper. Schep om en voeg de rode linzen en een scheut water toe. Laat afgedekt ongeveer 5 minuten pruttelen en prak een beetje grof met een grote vork of pureestamper.
- Voeg de gekookte aardappels en gebakken aubergine toe. Laat nogmaals 5-6 minuten pruttelen terwijl je af en toe omschept. Voeg eventueel extra vocht toe als het te droog wordt.
- Snijd de koriander fijn. Warm de roti pannenkoek in een pan of in de oven. Serveer de curry met de roti pannenkoek en maak af met de verse koriander.
TIP
Heb je nog een beetje kokosroom over? Mag je altijd toevoegen! Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 300 g Aardappels, vastHerkomst: Nieuwe oogst
- 1 st AubergineHerkomst: Ecoveg
- 3 st TomaatHerkomst: Lukassen
- 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
- 2 tl Garam MasalaHerkomst: Het blauwe huis
- 70 g Rode linzenHerkomst: Greenage
- 1 st Roti pannenkoekHerkomst: Zainab foods
- 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
- 2 el Olie
- 2 tl Komijnpoeder
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -6%
Groente+ 98%
Vitaliteit+ 24%
CO2eq -83%
Water -31%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, Seizoen, Vegan, 9 maanden, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie561 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker10 g
Vet19 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit18 g
Vezels21 g
Zout4 g
Allergenen informatie
Gluten
Peulvruchten
Koriander
Mosterd
Tarwe
Vergelijkbare recepten
646 kcal
300 g groente
Gezin, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Afvallen, Vegan, Glutenvrij
661 kcal
280 g groente
Vegan, Glutenvrij, Vegetarisch, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Seizoen
789 kcal
230 g groente
Gezin, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Vegan, Lekker snel, Vegetarisch, Seizoen, Glutenvrij
652 kcal
220 g groente
Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Vegan, Seizoen, Variatie, Afvallen, Gezin, Lekker snel
649 kcal
280 g groente
Variatie, Specials, Glutenvrij, Lactosevrij, Eiwitrijk, Seizoen, Gezin