Pastinaak-preisoep met geroosterde kikkererwten en knoflook-tijm brood
4,1
714 kcal
350 g groente
Vandaag een 'fluwelen' soep met een hoofdrol voor pastinaak. De pastinaak is familie van de wortel en heeft een lekkere zoete, anijsachtige smaak. Hij is wit van kleur en wordt daarom ook vaak ‘witte peen’ genoemd. In dit gerecht eet je hem samen met krokante kikkererwten en brood dat je nooit meer gaat vergeten.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Verhit olie in een bakpan en bak op een middelhoog vuur krokant gaar. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper en schud de pan regelmatig.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Schil de pastinaak en snijd in stukken. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Bereid de bouillon, breng aan de kook en kook de pastinaak, ui en prei afgedekt in 15-20 minuten gaar. Pureer daarna met een staafmixer tot een gladde soep.
- Voor de knoflook-tijm olie pel je de knoflook. Doe de olie in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Ris de helft van de tijmblaadjes van de steeltjes en roer door de olie. Snijd met een scherp mes schuine inkepingen in het stokbrood, zorg ervoor dat je niet helemaal tot de bodem snijdt. Stop wat takjes tijm in de gleufjes, druppel de knoflookolie zoveel mogelijk in de gleufjes en breng op smaak met zout en peper. Bak het stokbrood in 10 minuten knapperig in de voorverwarmde oven.
- Serveer de pastinaak-preisoep in mooie kommen en schep er een flinke lepel geroosterde kikkererwten op. Heerlijk met het stokbrood.
TIP
Je kunt de kikkererwten ook op smaak brengen met andere specerijen, zoals garam masala, kerriepoeder of chilivlokken.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 400 g PastinaakHerkomst: Arenosa
- 2 st PreiHerkomst: Peeters
- 3 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 10 g Verse tijmHerkomst: Herbio
- 1 st Baguette desemHerkomst: Handgemaakt brood
- 3 el Olie
- 2 tl Paprikapoeder
- 700 ml Bouillon
- snufje Peper
Meet hoe goed je eet
True price -13%
Groente+ 178%
Vitaliteit+ 28%
CO2eq -84%
Water -60%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Vegetarisch, Seizoen, Lactosevrij, Gezin, Lekker snel, Variatie, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie714 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker19 g
Vet30 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit20 g
Vezels24 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Gluten
Paprika
Tarwe
Vergelijkbare recepten
759 kcal
380 g groente
Gezin, Variatie, Lekker snel, Vegetarisch, 9 maanden
773 kcal
430 g groente
9 maanden, Lactosevrij, Gezin, Glutenvrij, Vegan, Variatie, Seizoen, Vegetarisch
696 kcal
310 g groente
Afvallen, Seizoen, Gezin, Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Vegan, Variatie
691 kcal
275 g groente
Lekker snel, Vegetarisch, Variatie, Seizoen, Afvallen, Vegan, 9 maanden
614 kcal
240 g groente
Lactosevrij, Gezin, Eiwitrijk, Variatie, Specials, Afvallen, Seizoen, 9 maanden
680 kcal
350 g groente
Gezin, Lekker snel, Afvallen, Vegetarisch, Variatie, Seizoen, Specials, 9 maanden