Keurmerken

Ekomenu maakt gebruik van verschillende soorten keurmerken. Deze keurmerken hanteren criteria op het gebied van biologische voeding, dierenwelzijn, biodiversiteit, milieu en klimaat. Hieronder vind je de uitleg van de verschillende keurmerken. Sommige van deze keurmerken gelden voor ons als bedrijf, andere keurmerken zijn op productniveau van toepassing.

R1-Makreel-met-spaghetti-RK
arrow-down

B-corp

Ekomenu is B-corp gecertificeerd. Dit betekent dat ons bedrijf een belangrijke en goede bijdrage levert aan de maatschappij. Hierdoor horen wij bij een grote internationale beweging van duurzame bedrijven die aantonen dat winst maken en een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij prima samengaan. Niet alleen worden onze kernwaarden op het gebied van duurzaamheid en sociaal ondernemen gezien, maar ook onderstreept onze B Corp status dat ons businessmodel vernieuwend is. Dit is fijn omdat we zo onze idealen verder kunnen vervullen: de gehele voedselketen transparanter maken, biodiversiteit verbeteren en het lokale voedselsysteem ondersteunen.

no alt or title set in CMS

Biologisch

Ekomenu is 100% biologisch en heeft daarom ook een SKAL-certificering. Bij de productie van biologische producten wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu en dierenwelzijn. Zo worden mestoverschotten voorkomen, geen kunstmest of pesticiden gebruikt en is biodiversiteit erg belangrijk.

Wij vinden dit de beste manier van boeren en omgaan met de natuur.

no alt or title set in CMS

Eko-keurmerk

Het EKO keurmerk is er voor producten en voor (web)winkels. Veel consumenten hechten waarde aan duurzaam voedsel. Het EKO-productkeurmerk geeft aan dat een product gecontroleerd biologisch is en bovendien afkomstig is van een bedrijf dat extra aandacht besteedt aan duurzaamheid. Een (web)winkel mag het EKO-keurmerk in de vorm van een tasje voeren als het assortiment levensmiddelen voor meer dan 90% biologisch gecertificeerd is en extra inspanningen op het gebied van verduurzaming aantoonbaar zijn. Ekomenu kiest voor een assortiment aan menu’s dat 100% biologisch is.

no alt or title set in CMS

Ambassadeur Lekker van bij ons

Ekomenu is officieel ambassadeur van Lekker van bij ons. Dit betekent dat de ingrediënten die je bij ons ontvangt bij voorkeur van lokale oorsprong zijn. Ze zijn gemaakt door producenten met passie voor hun vak, die producten telen of maken van wereldklasse. Het zijn daarnaast producten die bijdragen aan een gezonde en duurzamere samenleving. Ofwel producten waar we terecht fier op zijn!

no alt or title set in CMS

Beter Leven

Al het vlees wat je bij Ekomenu krijgt heeft het drie sterren Beter Leven-keurmerk. Het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming kent drie niveaus. Vlees met drie sterren staat voor de meeste verbeteringen in dierenwelzijn ten opzichte van gangbare veehouderij. Drie sterren staan op biologische producten of producten met een vergelijkbaar dierenwelzijn. Beter Leven wordt onafhankelijk gecontroleerd door een geaccrediteerde organisatie. Je kunt het Beter Leven keurmerk tegenkomen op vlees van rund, kalf, varkens, kippen en op eieren. Voor meer informatie over dit keurmerk kun je de site van Beter Leven bezoeken.

no alt or title set in CMS

Biodynamisch

Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouwbedrijven en de daaruit verwerkte producten. Bij biodynamische teelt is er naast de zorg voor voedingsmiddelen extra aandacht voor het milieu, natuurontwikkeling, dierenwelzijn en sociale aspecten. Het Demeter-keurmerk garandeert dat een product én biologisch is én afkomstig uit de biodynamische landbouw. Waar mogelijk selecteren we producten met dit keurmerk voor onze maaltijdboxen.

no alt or title set in CMS

Max Havelaar/Fairtrade

Ekomenu kiest voor eerlijke handel. We zitten dicht bij de bron en hebben direct contact met boeren en producenten. Wij werken ook met het Max Havelaar keurmerk. Deze organisatie controleert en garandeert eerlijke handel. Verder stimuleert Max Havelaar duurzame ontwikkeling waardoor boeren kunnen investeren in een kwaliteitsproduct en in een betere toekomst.

no alt or title set in CMS

Biologisch afbreekbaar / plastic free

Omdat wij zo min mogelijk tot geen gebruik willen maken van plastic verpakkingen kiezen wij voor composteerbaar plastic of papieren verpakkingen, en wat los in de zak kan doen wij los in de zak. Composteerbare verpakkingen belasten het milieu niet en zijn na ongeveer twaalf weken volledig gecomposteerd. De composteerbare foliën (inclusief etiket) zijn herkenbaar aan het kiemplantlogo. Een aantal verpakkingen van ons zijn helaas nog niet helemaal plastic vrij, ook deze gaan in de toekomst plastic vrij worden. Samen voorkomen we de plastic soup!

no alt or title set in CMS

We're smart world

We're Smart® World wil mensen en bedrijven (We're) samenbrengen die op een gezonde, ecologische en duurzame manier werken, zowel in de voedingssector als daarbuiten. Het doel is om van elkaar te leren en elkaar te versterken met als enig doel onze samenleving te laten evolueren naar slimmere (Smart) oplossingen voor ons lichaam, de natuur en de wereld (World). Alles begint met de "Think Vegetables! Think Fruit"-filosofie van inspirator Frank Fol, The Vegetables Chef®. Frank Fol is één van de chefs van Ekomenu.

no alt or title set in CMS

Nutri-Score

Nutri-Score is een voedselkeuzelogo. Het geeft met verkeerslichtkleuren (groen tot rood) en letters (A tot E) een oordeel over de voedingswaarde van een product. Op deze manier kun je in één oogopslag welke producten de meest gezonde samenstelling bevatten (groen) of de minst gezonde samenstelling bevatten (rood). De score wordt gebaseerd op de hoeveelheid calorieën, suikers, verzadigd vet, zout, eiwit, vezels, fruit, groente en noten in een product. Alle gerechten van Ekomenu worden voorzien van het Nutri-Score logo, te vinden op onze digitale receptpagina's.

no alt or title set in CMS

Vegan Friendly

Ekomenu heeft een aantrekkelijk aanbod voor veganisten - in haar producten en diensten - en daarom hebben zij het Vegan Friendly Label. Dit label wordt exclusief uitgegeven aan bedrijven waar veganisten zich welkom voelen. Dit betekent bijvoorbeeld dat veganistische opties makkelijk te herkennen zijn, maar ook dat er rekening gehouden houden wordt met de wensen en zijn de voedingswaarden geschikt voor veganisten. 

Biologische maaltijdbox Ekomenu