Gezond en duurzaam werkgeverschap met Ekomenu

Ekomenu voor bedrijven

Gekaramelliseerde venkel met boterbonen
arrow-down

Gezonde werknemers, gezond bedrijf

Ekomenu biedt een leuke en efficiënte manier om jouw team in een gezonde routine te helpen. Zo draag je niet alleen bij aan het welzijn van jouw medewerkers maar ook aan de vitaliteit van het bedrijf. Door meer energie, productiviteit en een positieve sfeer op de werkvloer.

Wij maken gezond eten makkelijk met onze maaltijdbox vol met biologische pure ingrediënten. Verwerkt tot recepten die passen bij ieders persoonlijke leefstijl. Van Gezin tot Vegan en van Koolhydraatbewust tot Lekker snel. Of willen jullie samen meedoen aan onze online Voel je lekker programma’s? Ontdek hier de mogelijkheden.

Lekker en gezond eten is goed voor lichaam en geest. Dit is alleen niet altijd even makkelijk. Meer dan 50% van de mensen geeft zelf aan het (zeer) moeilijk te vinden om in de supermarkt gezonde voedselkeuzes te maken. Dat is ook niet zo gek, wanneer slechts 17% van het aanbod past binnen de Schijf van Vijf. Ekomenu biedt de oplossing.

Gezond bedrijf, gezonde wereld

Door samen met Ekomenu de gezondheid van je medewerkers en je bedrijf te verbeteren, kun je ook een bijdrage leveren aan het behalen van de duurzaamheidsdoelstelingen (SDG’s) van je bedrijf.

Vergeleken met de gemiddelde Nederlandse maaltijd realiseert Ekomenu een CO2-besparing van 46%. Ekomenu is daarmee een interessant project in het kader van CO2 remediëring. De gezondheidsbijdrage meten we in de vorm van Vitapunten, de Groenteteller en Nutriscore. Ontdek meer over onze positieve impact op de foodprint pagina.

Meer over onze impact

De maaltijdbox aan huis geleverd

Je kunt voor je hele team in één keer een maaltijdbox bestellen en bij iedereen thuis laten bezorgen. Geniet samen (op afstand) van heerlijke maaltijden en ontdek hoe leuk en makkelijk gezond koken kan zijn. Wil jij jouw team wekelijks ondersteunen met gezonde voeding? Ook dit kan!

Neem nu contact op

Biologische visfilet all'acqua pazza

De waardevoucher voor een persoonlijk menu

Je kunt voor je teamleden een Ekomenu tegoedbon bestellen voor een bedrag naar keuze. Op deze manier kan iedereen zelf een keuze maken tussen onze leefstijlen: Variatie, Vegetarisch, Vegan, Koolhydraatarm, Gezin, Lekker snel, Seizoen, Gluten- lactosevrij, Eiwitrijk, Ketogeen, Afslanken, Diabetes of misschien wel het 9 maanden menu.

Neem nu contact op

Biologische rode linzen dahl

4 weken programma

Ga samen met je team de uitdaging aan en ontdek in 28 dagen hoe makkelijk én lekker gezond eten kan zijn. Iedereen ontvangt heerlijke weekmenu’s vol met seizoensrecepten. Maar ook extra tips en challenges om meer te bewegen en lekker te ontspannen. Laat je motiveren door onze food coaches (en door elkaar!) in een interactief Webinar. Start nu samen met jouw team aan een nieuwe gezonde leefstijl vol energie. Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met het Diabetes Fonds.

Neem nu contact op

Zomerse ratatouille

6 weken programma

In het 6 weken programma zetten we de volgende stap naar een gezonde leefstijl. Ga op avontuur en ontdek welk menu het beste bij jou past aan de hand van jouw leefstijl, voorkeuren en gezondheidsprofiel. Deelnemers ontvangen wekelijks een gepersonaliseerde recepten-nieuwsbrief en kunnen met hun vragen terecht bij onze diëtist in een persoonlijk consult en een groepsspreekuur. Ondertussen blijven we samen genieten van lekker eten. Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met Zilveren Kruis Achmea.

Neem nu contact op

biologische curry ekomenu

12 weken programma

Wil je jouw team gedurende een langere periode begeleiding naar een gezond en duurzaam voedingspatroon? In dit programma worden deelnemers in 3 maanden meegenomen in een gezonde eetflow. Met heerlijke recepten, gepersonaliseerde weekmenu’s en leuke challenges. Onder begeleiding van ervaren chefs en diëtisten in online groepssessies en in een persoonlijk consult. Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met Zilveren Kruis Achmea.

Neem nu contact op

no alt or title set in CMS
no alt or title set in CMS

Kwaliteit en vertrouwen

Ekomenu is trots op haar samenwerkingen met bedrijven, gezondheidsorganisaties en verzekeraars. Ze hebben ons het vertrouwen gegeven samen te werken op het gebied van Food for Health. Ekomenu onderscheidt zich in haar hoge kwaliteitsstandaarden. We hebben het meest uitgebreide team van foodies, food coaches en diëtistes. De receptendatabase is geclassificeerd als een van de beste, zo niet de beste, van Europa volgens TNO en Zilveren Kruis. Ekomenu is als enige retailer-maaltijdbox gecertificeerd voor het EKO-winkelkeurmerk: we kiezen voor 100% biologisch (voor hetzelfde geld). Ekomenu is gecertificeerd B.Corp member en de fulfillment-activiteiten zijn IFS Food gecertificeerd, als enige maaltijdbox.

Meer over onze keurmerken