Vegetarische Zwaluwgekwetter witschimmelkaasje uit de oven

met gebakken appel en tijm

Biologische ingrediënten
1 st biologische Zwaluwgekwetter witschimmelkaasje
1 st biologische Elstar appel
1 st biologische Knoflookteen
1 takje biologische Verse tijm
Biologische Amandelschaafsel naar smaak
1 klontje biologische Roomboter 

Zelf toevoegen
1 el Honing
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose) en noten

Voedingswaarde per persoon
430 kcal/ 16 gr koolhydraten/ 29 gr vet/ 19 gr verzadigd vet/ 25 gr eiwitten/ 1 gr voedingsvezels

Zwaluwgekwetter is een romige rauwmelkse witschimmelkaas. Het is een camembert-achtig kaasje met een milde en volle smaak. De kaas wordt sterker van smaak naarmate deze wat ouder wordt. In dit gerecht gaan we de kaas met knoflook en tijm in de oven zacht laten worden. Heerlijk in combinatie met de zoete appel.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de kaas horizontaal doormidden zodat je 2 even dikke ronde plakken hebt. Zet de kaasplakken met het snijvlak naar boven in een ovenschaal. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Steek de knoflookplakjes in de kaas en strooi er verse tijm over. Zet voor 10-15 minuten in de oven totdat de kaas zacht wordt, maar nog zijn vorm behoudt (dus liever niet laten uitlopen).
  2. Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel lichtbruin (1-2 minuten). Schep op een bordje en zet opzij.
  3. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd in partjes. Verwarm roomboter in een koekenpan en bak de appels aan weerszijden goudbruin en zacht.
  4. Schep de warme kaas voorzichtig met een platte spatel op de borden en besprenkel desgewenst met een beetje honing. Schik er de gebakken appeltjes naast en serveer direct. Garneer met het amandelschaafsel.


Tip
Het is ook erg lekker om wat Calvados over de appels te schenken en deze te flamberen.

 

  Laden...