Zoete aardappelsalade

Met witlof, gorgonzola, peer en walnoten

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 24 feb – 1 maart

Biologische ingrediënten
500 gr biologische Zoete aardappel         
0,5 krop biologische Sla  
2 st biologische Witlof    
1 st biologische Peer conference 
90 gr biologische Gorgonzola
50 gr biologische Walnoten
75 ml biologische Yoghurt           
1 st biologische Knoflookteen

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
2 el Olijfolie extra vierge
1 el Mayonaise
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat mosterd, ei, noten en lactose (melk).

De klassieke combinatie van gekaramelliseerde witlof - peer – walnoot - gorgonzola is een match made in heaven! Door het op een bedje te leggen van sla en aan te vullen met zoete aardappels is dit een heerlijk voedzaam gerecht.

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook. Schil de aardappels, snijd in stukken en kook in circa 15 minuten gaar. Controleer de gaarheid door er met een vork in te prikken. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
  2. Verwijder de onderkant van de witlof en snijd in de lengte in vieren. Verwarm olie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een koekenpan en bak de witlof op een middelhoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en laat afgedekt nog 10-15 minuten rustig karamelliseren.
  3. Was intussen de sla en droog in een slacentrifuge of met een schone theedoek. Snijd de sla klein of houd de bladeren heel. Was de peer (schillen hoeft niet) en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in partjes en verwarm desgewenst kort met de witlof mee.
  4. Hak de walnoten klein en rooster in een droge koekenpan lichtbruin. Snijd de gorgonzola in stukken. Maak een dressing door yoghurt te mengen met mayonaise, olijfolie, zout en peper. Knijp de knoflook erbovenuit.
  5. Spreid de sla uit over een royale schaal. Schik de aardappels, witlof, peer en gorgonzola erop. Schenk de dressing erover en garneer met de geroosterde walnoten.

Tip
Het is ook erg lekker om het sap van een mandarijn of sinaasappel over de witlof uit te knijpen. Voeg eventueel wat groene kruiden toe aan de yoghurtdressing.

Voedingswaarde
783 kcal/ 68 gr koolhydraten/ 45 gr vet/ 20 gr eiwit/ 11 gr vezels

  Laden...