Zoete aardappelgratin

Met wild wonder tomaten

  • 30 MINUTEN

Levering 1 – 5 september

Biologische ingrediënten
1 st biologische ui          
500 g biologische zoete aardappels                      
1 st biologische courgette          
200 g biologische wild wonder tomaten             
75 g biologische geraspte kaas
3 st biologische eieren 

Zelf toevoegen
1,5 el Kwark of yoghurt
Zout en peper naar smaak 

Allergenen
Bevat lactose (melk) en ei.

Dit gerecht is niet alleen mooi om te zien, maar smaakt verrukkelijk! We raspen de ingrediënten, zodat deze ovenschotel lekker snel gaar is. Heb je een keukenmachine, dan is het helemaal een fluitje van een cent. Zo niet, dan gebruik je een handrasp of snijd/schaaf je de groenten in flinterdunne plakjes of linten. Door kaas over dit gerecht te strooien, krijgen we een heerlijk knapperig laagje. Terwijl deze zoete aardappelgratin in de oven staat, kun jij lekker wat anders doen. ;)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Zet bakjes klaar voor alle ingrediënten. Pel en snipper de ui. Was of schil de zoete aardappel en rasp op een grove stand. Was de courgette en rasp op een grove stand. Halveer de tomaatjes, en snijd grote exemplaren in vieren. Doe alle ingrediënten in aparte bakjes.
  3. Klop de eieren met 1/3 van de kaas en de kwark of yoghurt los met zout en peper.
  4. Verdeel de groenterasp in laagjes in een ovenschaal. Zorg dat je wat tomaatjes overhoudt om het gerecht mee te garneren. Schenk het ei-kaasmengsel erover en prik met je vork zodat het mengsel zich goed verspreidt. Strooi de rest van de kaas over de ovenschotel en plaats 20 minuten in het midden van de hete oven. 

Tip
Ook heel erg lekker met verse kruiden zoals peterselie of bieslook.

Voedingswaarde
551 kcal/ 64 g koolhydraten/ 20 g vet/ 24 g eiwit/ 8.7 g vezels 

  Laden...