Zeewierburger met groentenfriet

Sla en romatomaten

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 6 – 11 januari

Biologische ingrediënten
1 krop biologische Little gem
2 st biologische Romatomaten
125 gr biologische Champignons
1 st biologische Citroen
500 gr Groentefriet
2 st biologische Zeewierburger

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat soja en gluten (tarwe). 

De Zeeuwse zeewierburger van vandaag bevat zeewier van een zeewierboerderij in de Oosterschelde. In Europa is het gebruik van zeewier nog niet zo bekend, maar in Japan en Korea is het juist juist heel populair. Zeewier wordt gebruikt bij sushi, rijstcrackers en als basis voor agar-agar (een vegetarisch bindmiddel). Zeewier is rijk aan jodium, calcium en vitamine E. Een bijzonder product om te introduceren in je avondmaaltijd! 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de groentefrieten in en kom en schenk er wat lekkere olijfolie over. Breng op smaak met zout en peper (en eventueel groene kruiden) en spreid de groentefrieten uit over de bakplaat. Bak de groentefrieten 20-25 minuten in de oven. Ga ondertussen verder met stap 2.
  2. Was en snijd de little gem in kwarten of in partjes. Was en snijd de romatomaten in stukjes. Bewaar voor later.
  3. Verhit olie in een koekenpan en bak de zeewierburger volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes en bak ze in een andere koekenpan lichtbruin in de olie.
  5. Halveer de citroen. Pers een halve citroen uit  en snijd de rest van de citroen in partjes. Maak de little gem en romatomaten aan met wat citroensap en olijfolie. 
  6. Serveer de zeewierburger met een plakje citroen en ernaast de champignons, groentefrieten en salade.

 

Tip
Maak pittige groentefrieten door ze voor het bakken met chilipoeder te bestrooien. 

Voedingswaarde
661 kcal/ 29 gr koolhydraten/ 46 gr vet/ 24 gr eiwit/ 13 gr vezels


  Laden...