Zeewierballetjes

met lamsoor en citroenpuree

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Ingrediënten                                      
400 gr spitskool 
50 gr lamsoor 
500 gr aardappels
1 ui
1 bakje Zeeuwse zeewierballen 
Rasp van een halve citroen 

Zelf toevoegen
1 el olie om in te bakken 
1 tl kerriepoeder 
Roomboter naar smaak

                                                              
Allergie informatie
Bevat gluten en melk (lactose)

Lamsoor (ofwel zeeaster ofwel zeespinazie), groeit van nature op de slikken en schorren van de Waddenzee en in Zeeland op de grens van eb en vloed. Lamsoor lijkt een beetje op spinazie en is ziltig van smaak. Je hoeft in het gerecht dan maar weinig zout toe te voegen. Ze zijn erg lekker en gezond. 

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook, was de aardappels en snijd in stukken. Kook de aardappels in 20-25 minuten gaar. Rasp de gele schil van de citroen. Giet daarna het water af en stamp fijn met de citroenrasp, wat kookvocht (of melk), en een klontje roomboter. Breng op smaak met zout en peper.

2. Pel en snipper de ui en snijd de spitskool fijn. Verhit olie in een koekenpan of wok en fruit de ui en kerriepoeder gedurende 2 minuten. Voeg dan de spitskool toe en roerbak op een hoog vuur circa 5 minuten.

3. Verwarm in een andere pan een klontje roomboter (of olie) en bak de lamsoor 1 minuut. Schep de lamsoor uit de pan en en bak hierin de zeewierballetjes circa 5 minuten op een matig vuur. Schud de pan regelmatig om. Doe tenslotte de lamsoor terug in de pan en verwarm kort.

4. Serveer de zeewierballetjes op een bedje van lamsoor met ernaast citroenpuree en gebakken spitskool. Je kunt ook een beetje citroensap door de puree doen. Proef regelmatig of je het zo lekker vindt.       

 

Tip: Je kunt ook een beetje citroensap door de puree doen. Proef regelmatig of je het zo lekker vindt.

748 Kcal/ 77 gr koolhydraten/ 32 gr vet/ 26 gr eiwit

 

 

  Laden...