Zeeuwse zeewierballen

Met pastinaakfriet, wortels en een yoghurtsausje

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 – 7 maart

Biologische ingrediënten
400 gr biologische Pastinaak
500 gr biologische Wortel
150 gr biologische Zeeuwse zeewierballen
1 st biologische Knoflookteen
1 st biologische Mandarijn
75 gr biologische Milde yoghurt
Verse biologische Peterselie

Zelf toevoegen
1 klontje Roomboter
1 el Bakolie
1 el Olijfolie extra vierge
Peper en zout naar smaak

Allergenen
Lactose (melk), soja, gluten (tarwe).


 

Het zeewier uit de zeewierballen komt van een zeewierboederij in de Oosterschelde, waar op duurzame wijze zeewier wordt gekweekt. Voor het telen van dit zeewier is geen landbouwgrond nodig, alleen (schoon) zeewater en zon. Smakelijk!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de pastinaak met een dunschiller. Snijd de pastinaak in dunne reepjes van een halve centimeter doorsnede (frieten). Besprenkel met wat olijfolie, zout en peper, spreid ze uit over de bakplaat en bak 20-25 minuten. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan, voor een goudbruine kleur.
  2. Schrap de wortel en snijd in plakjes. Kook de plakjes in 5-10 minuten beetgaar en giet daarna het water af.
  3. Smelt de roomboter in een koekenpan en knijp het sap van de mandarijn erbovenuit. Laat dit inkoken, voeg vervolgens de wortelplakjes toe en roer 2 minuten door het mandarijnensap.
  4. Snijd ondertussen de peterselie klein en meng dit samen met zout en peper door de yoghurt. Pers de knoflook erbovenuit.
  5. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de zeewierballetjes 3-5 minuten.
  6. Serveer de zeewierballetjes met de wortelplakjes, pastinaakfrietjes en yoghurtsaus. Garneer met een handje fijngesneden peterselie.

Tip
Dit gerecht is ook erg lekker met zilte groenten zoals zeekraal of lamsoor.

Voedingswaarde
610 kcal/ 50 gr koolhydraten/ 34 gr vet/ 16 gr eiwit/ 19 gr vezels 

  Laden...