Wortellinten met gegrilde groenten

Rundersteak en broccolikiemen

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische ingrediënten
400 gr biologische wortel     
300 gr biologische bloemkool
300 gr biologische broccoli  
2 biologische rode ui       
2 biologische  knoflookteen
250 gr biologische rundersteak         
Biologische broccolikiemen naar smaak

Zelf toevoegen
2 el bakolie
2 el olijfolie
2 el Sojasaus
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat soja

Kiemen zijn de zaden van een plant met daaraan een jong plantje. Een broccolikiem is dus een jonge broccoli die nog niet uitgegroeid is. Broccolikiemen zijn razend gezond. Ze bevatten stoffen (glucosinolaten), die een rol spelen bij het voorkomen van kanker en hart- en vaatziekten. Ze hebben een milde, broccoliachtige en zilte smaak en zijn erg lekker in salades, smoothies en in warme gerechten. 

Bereiding

  1. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de bloemkool en broccoli in kleine roosjes (halveer eventueel de grote exemplaren).
  2. Verhit bakolie in een grote koekenpan en bak de ui en de knoflook in 2 minuten glazig op een laag vuur. Voeg de broccoli en bloemkool toe en zet het vuur hoog. Roerbak 5 minuten totdat de groente een kleurtje krijgt. Voeg de sojasaus toe en eventueel een beetje water. Dek dan de pan af, temper het vuur en laat nog 5 minuten zachtjes garen.
  3. Schrap intussen de wortels schoon en snijd hier met een kaasschaaf (of dunschiller of mandoline of spiraalsnijder) dunne lange linten van. Kook de wortellinten in 3-5 minuten beetgaar en giet het water af.
  4. Doe de brocccolikiemen in een zeef of vergiet en blancheer ze door er kokendheet water over te schenken. Spoel direct af met met koud water.
  5. Verhit bakolie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een koekenpan en bak op een hoog vuur de rundersteak 1 minuut per zijde. Haal de pan van het vuur en laat nog enkele minuten afgedekt na-garen. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de wortellinten met de gebakken groenten en rundersteak. Garneer het gerecht met de broccolikiemen. 

Tip: Wil je minder pannen op het vuur? Rooster dan de groenten 30 minuten in een op 200 C° voorverwarmde oven. 

Voedingswaarde per portie
629 kcal/ 38 gr koolhydraten/ 24 gr vet/ 53 gr eiwit/ 22 gr vezels

  Laden...