Witte bonen in tomatensaus

met chipolataworstjes

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 6 – 11 januari

Biologische Ingrediënten
1 pot biologische Witte bonen in tomatensaus         
4 stengels biologische Bleekselderij           
1 st biologische Ui                      
200 gr biologische Tomaten        
1 st biologische Knoflookteen
4 st biologische Chipolataworstjes  

Zelf toevoegen            
2 el Bakolie
0,5 el paprikapoeder
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat selderij

Vandaag weer eens peulvruchten op het menu. Witte bonen in tomatensaus is een klassieker, niet alleen in de Engelse keuken (ontbijt!). Bonen zitten vol met vezels, plantaardige eiwitten en mineralen. Het voordeel van een pot of blik bonen is, dat je ze direct kunt gebruiken en ze net zo gezond zijn als droge bonen. Kijk voor tips en inspiratie eens op bruinebonenbende.nl


Bereidingswijze

  1. Was en snijd de bleekselderij in dunne halvemaantjes. Snipper de ui fijn en hak de knoflook klein.
  2. Verhit olie in een royale koekenpan (of braadpan) en fruit ui en knoflook 2 minuten. Voeg de bleekselderij toe en bak 5 minuten mee.
  3. Snijd intussen de tomaten klein en doe ze bij de bleekselderij. Bak 5 minuten mee, totdat de tomaten zacht zijn.
  4. Voeg dan de witte bonen in tomatensaus en paprikapoeder toe en laat nog circa 5 minuten zachtjes pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  5. Verhit olie in een koekenpan en bak de worstjes in 5 minuten rondom bruin en gaar.
  6. Serveer de witte bonenschotel met ernaast (of erdoor) de chipolataworstjes.

 

Tip
Ook erg lekker met ingelegde zoetzure groenten. 

Voedingswaarde per persoon
663 kcal/ 34 gr koolhydraten/ 39 gr vet/ 36 gr eiwit/ 14 gr vezels

  Laden...