banner-partnerships.jpg

Gezond werkgeverschap

Wij bieden je de mogelijkheid om je collega's te voorzien van gezonde en lekkere menu’s. De Ekomenu maaltijdboxen zitten vol met lekkere en makkelijke gerechten die elke week variëren, maar altijd barsten van de groenten, vezels, nutriënten en antioxidanten. In deze tijd, nu een gezonde weerstand belangrijker is dan ooit, is het aanbieden van gezond eten een effectieve en kostenefficiënte manier om mensen in een gezonde routine te helpen.

'Meer dan een maaltijdbox'


Samen energiek op de werkvloer met een maaltijdbox of leefstijlprogramma:

  • Een gezonde routine door regelmatig een maaltijdbox aan huis te leveren
  • Geef een waardevoucher voor een persoonlijke maaltijdbox
  • Doe samen mee met het Voel je lekker Energiek 28 dagen programma
  • Kom samen in een gezonde routine met het 3 maanden durend leefstijlprogramma


Welzijn bevorderen

Lekker en gezond eten is goed voor lichaam en geest. Maar dit is niet altijd even makkelijk. Meer dan 50% van de medewerkers (Motivaction ‘21) geeft zelf aan het (zeer) moeilijk te vinden om in de supermarkt gezonde voedselkeuzes te maken. Slechts 17% van het aanbod past binnen de Schijf van Vijf. Goede voeding bestaat uit veel groente en fruit, niet te veel vlees en wat meer volkoren producten. En heel belangrijk: zo min mogelijk natuurlijke onbewerkte voeding. Ekomenu vindt het belangrijk dat de producten schoon en onbespoten zijn, geen E-nummers bevatten en rijk zijn aan nutriënten. Dáárom kiest Ekomenu voor 100% biologisch, net als de Europese Unie in haar Green Deal.
Groenten zijn voor gezond eten wat de stappenteller is voor gezond bewegen. De vezels in groenten dragen bij aan het goed functioneren van de spijsvertering en ze bevatten veel vitamines en mineralen. Zo voorkomen we veel ‘welvaartsziektes’ zoals diabetes en hart- en vaatzieken.


Verhoogde productiviteit door welzijn en saamhorigheid

Gezonde voeding aanbieden aan je werknemers om het welzijn te bevorderen is niet alleen gunstig voor de werknemers zelf maar helpt tevens mee aan het behalen van belangrijke bedrijfsdoelen. Wanneer een werknemer zich fysiek en mentaal goed voelt, is hij of zij meer betrokken bij de werkzaamheden en dus productiever. Het bieden van gezonde biologische voeding aan je werknemers levert een bijdrage aan het verbeteren van hun eigen gezondheid en dat van hun gezin. Het resultaat? Energieke werknemers die zich voor de volle 100% inzetten voor het bedrijf!
"Gezond is voor iedereen anders"

Ieder mens is anders en iedereen verdient toegang tot een gezonde leefstijl. Daarom biedt Ekomenu meer dan 10 leefstijlmenu’s en binnen elk leefstijlmenu een ruime keuze aan recepten. Zodat iedereen er zijn persoonlijke menu kan samenstellen. De basis menu’s zijn Variatie, Vegetarisch en Lekker snel. Maar Ekomenu biedt ook Koolhydraatarm, Ketogeen, Veganistisch, Gluten- en Lactosevrij en Afslanken. Waar nodig bieden we begeleiding van foodcoaches.


Waar ga jij voor?

Bij Ekomenu bieden we niet alleen gezonde en persoonlijke maaltijdboxen aan, maar ook complete programma’s. Ga samen de uitdaging aan om lekker gezond te eten met challenges, weekmenu’s en groepscoaching. Of kies je toch (ook) voor een heerlijke box gevuld met pure voeding? Ontdek hier de mogelijkheden.

De maaltijdbox aan huis geleverd

Je kunt voor je hele team in één keer een maaltijdbox bestellen en bij iedereen thuis laten bezorgen. Geniet samen (op afstand) van heerlijke maaltijden en ontdek hoe leuk en makkelijk gezond koken kan zijn. Wil jij jouw team wekelijks ondersteunen met gezonde voeding? Ook dit kan!

De waardevoucher voor een persoonlijk menu

Je kunt voor je teamleden een Ekomenu tegoedbon bestellen voor een bedrag naar keuze. Op deze manier kan iedereen zelf een keuze maken tussen onze leefstijlen: Variatie, Vegetarisch, Vegan, Koolhydraatarm, Gezin, Lekker snel, Seizoen, Gluten- lactosevrij, Eiwitrijk, Ketogeen, Afslanken, Diabetes of misschien wel het 9 maanden menu.

28 dagen programma

Ga samen met je team de uitdaging aan en ontdek in 28 dagen hoe makkelijk én lekker gezond eten kan zijn. Iedereen ontvangt heerlijke weekmenu’s vol met seizoensrecepten. Maar ook extra tips en challenges om meer te bewegen en lekker te ontspannen. Laat je motiveren door onze food coaches (en door elkaar!) in interactieve Webinars. Start nu samen met jouw team aan een nieuwe gezonde leefstijl vol energie. Dit programma is mede ontwikkeld in samenwerking met het Diabetes Fonds.

3 maanden programma

In het 3 maanden programma zet je de volgende stap naar een gezonde leefstijl. Ga op avontuur en ontdek welk menu het beste bij jou past aan de hand van jouw leefstijl, voorkeuren en gezondheidsprofiel. Bijpassende receptkaarten worden wekelijks aan huis geleverd en deelnemers kunnen met hun persoonlijke vragen terecht bij onze food coaches. Ondertussen blijven we samen genieten van lekker eten. Dit programma is mede ontwikkeld in samenwerking met Zilveren Kruis Achmea.
Geef jij zelf voedingsadvies of wil je mensen op een andere manier in een gezonde routine helpen? Ook dan kan Ekomenu je helpen. Met onze receptendatabase, food coaches en kennis en ervaring op het gebied van voeding en gezondheid maken wij gezond leven niet alleen makkelijk, maar ook ontzettend leuk!

KWALITEIT EN VERTROUWEN

Ekomenu is trots haar samenwerkingen met bedrijven, gezondheidsorganisaties en verzekeraars. Ze hebben ons het vertrouwen gegeven samen te werken op het gebied van Food for Health. Ekomenu onderscheidt zich in haar hoge kwaliteitsstandaarden. We hebben het meest uitgebreide team van foodies, food coaches en dietistes. De receptendatabase is geclassificeerd als een van de beste, zo niet de beste, van Europa volgens TNO en Zilveren Kruis. Ekomenu is als enige retailer-maaltijdbox gecertificeerd voor het EKO-winkelkeurmerk: we kiezen voor 100% biologisch (voor hetzelfde geld). Ekomenu is gecertificeerd B.Corp member en de fulfillment-activiteiten zijn IFS Food gecertificeerd, als enige maaltijdbox.

IMPACT

Ekomenu heeft als doelstelling om zowel de gezondheidskosten als de milieu- en klimaatschade als gevolg van voeding met 50% te verlagen. Vergeleken met de gemiddelde Nederlandse maaltijd realiseert Ekomenu een CO 2-besparing van 46%. Ekomenu is daarmee tevens een interessant project in het kader van CO 2 remediëring. De gezondheidsbijdrage meten we in de vorm van Vitapunten, de Groenteteller en Nutriscore. Ontdek meer over onze positieve impact op de foodprint pagina.


Banner-team-1.jpeg