Volkorenpasta met broccoli

en Parmezaanse kaas

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Ingrediënten 
400 gr broccoli
1 knoflookteen             
1 ui            
125 gr parmezaanse kaas   
170 gr volkoren fusili         
400 gr tomatenstukjes uit blik     
Basilicum naar smaak

Zelf toevoegen
2 el olie om in te bakken             
Paprikapoeder naar smaak                                                   

Allergie informatie
Bevat gluten(tarwe) en melk(lactose)

Parmezaanse kaas is een harde Italiaanse kaas, die oorspronkelijk uit de omgeving van Parma komt. De kaas wordt gebruikt om schotels te gratineren of om over de pasta te strooien. De originele Parmezaanse kaas wordt gestremd met dierlijk stremsel. Daarom kan het voor vegetariërs een strijd zijn om wel of niet kaas te eten. Voor onze Parmezaanse kaas is vegetarisch stremsel gebruikt. Je kunt dus met een gerust hart genieten van deze heerlijke pasta met broccoli en Parmezaanse kaas! 


Bereiding

Bereidingswijze
1. Breng 2 pannen water met zout aan de kook. Een voor de pasta en een voor de broccoli. Was en snijd de broccoli in kleine roosjes, snijd de stronk in stukjes.

2. Pel en snipper de ui. Hak de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers.

3. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli ongeveer 5 minuten beetgaar.

4. Verhit olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en paprikapoeder op een middelhoog vuur totdat de ui glazig is. Voeg dan de gekookte broccoli en de tomatenstukjes toe en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen. Roer vlak voor het serveren wat basilicum door de saus. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

5. Serveer de pasta op een mooi bord met een flinke schep saus erover. Schaaf - met een kaasschaaf - mooie plakjes kaas en strooi deze over de pasta (of gebruik een rasp). Garneer met basilicum.

Tip: Houd je van pit? Verwerk dan een verse rode peper door de saus.


627 kcal/ 32 gr koolhydraten/ 35 gr vet/ 40 gr eiwit

  Laden...