Volkoren penne met mango

Komkommer en gerookte kipfilet

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
1 biologische komkommer
1 biologische rode ui
1 biologische krop eikenbladsla
1 biologische mango
170 gr biologische volkoren penne
200 gr biologische gerookte kipfilet

Zelf toevoegen
1 el bakolie
2 el Chilisaus
Azijn naar smaak
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat tarwe (gluten)

De mango van vandaag komt van de firma Fairtrasa. Het vruchtvlees is sappig, zacht en zoet van smaak. Het is geen probleem als je mango nog niet helemaal rijp is, tijdens het verwarmen wordt de mango ook zacht en zoet. Wist je dat een mangoboom altijd groen blijft en meestal mooie bloesem draagt, waar honing van gemaakt kan worden? Een bijzondere vrucht die verrassend lekker is in de pasta met gerookte kipfilet van vanavond! 

Bereiding

  1. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Was en snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap het vruchtvlees met een lepel eruit. Snijd de komkommer vervolgens in dunne reepjes. Was en snijd de sla klein.
  2. Doe de sla en een kwart van de komkommer in een slakom en maak het aan met olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper. Zet in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken.  
  3. Breng een kookpan met water en zout aan de kook. Kook de pasta in 9 minuten gaar en giet daarna af.
  4. Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de rode ui 5 minuten op een middelhoog vuur. Schil en snijd de mango en de kip in reepjes. Bak de kip, mango en de overgebleven komkommerstukken 1-2 minuten met de rode ui mee.
  5. Schep de pasta door de groenten en voeg de chilisaus toe. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de pasta met ernaast de frisse salade. 

Tip: Heb je nog tomaten liggen? Gebruik deze lekker in de salade!

Voedingswaarde per portie
620 kcal/ 45 gr koolhydraten/ 28 gr vet/ 42 gr eiwit/ 9 gr vezels

  Laden...