Volkoren penne met mango en cashewnoten

met komkommer en eikenbladsla

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
1 biologische komkommer
1 biologische  rode ui
1 krop biologische eikenbladsla
1 biologische  mango
170 gr biologische volkoren penne
100 gr biologische cashewnoten
100 ml biologische zure room

Zelf toevoegen
1 el bakolie
2 el Chilisaus
Azijn naar smaak
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat tarwe (gluten), melk (lactose), Noten en Pinda(olie).

De mango van vandaag komt van de firma Fairtrasa. Het vruchtvlees is sappig, zacht en zoet van smaak. Het is geen probleem als je mango nog niet helemaal rijp is, tijdens het verwarmen wordt de mango ook zacht en zoet. Wist je dat een mangoboom altijd groen blijft en meestal mooie bloesem draagt,waar honing van gemaakt kan worden? Een bijzondere vrucht die verrassend lekker is in de pasta met gerookte kipfilet van vanavond! 

Bereiding

  1. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Was en snijd de komkommer in de lengte doormidden en schraap het vruchtvlees met een lepel eruit. Snijd de komkommer vervolgens in dunne reepjes. Was en snijd de sla klein.
  2. Doe de sla en een kwart van de komkommer in een slakom en maak het aan met olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper. Zet in de koelkast, zodat de smaken kunnen intrekken. 
  3. Breng een kookpan met water en zout aan de kook. Kook de pasta in 9 minuten gaar en giet daarna af.
  4. Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de rode ui 5 minuten op een middelhoog vuur. Schil en snijd de mango in reepjes. Bak de mango en de overgebleven komkommerstukken 1-2 minuten met de rode ui mee.
  5. Rooster de cashewnoten in een aparte koekenpan lichtbruin.
  6. Schep de pasta door de groenten en voeg de chilisaus en de zure room toe. Strooi de cashewnoten erover. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de pasta met ernaast de frisse salade. 

Tip: Heb je nog tomaten liggen? Gebruik deze lekker in de salade!

Voedingswaarde per portie
823 kcal/ 57 gr koolhydraten/ 53 gr vet/ 23 gr eiwit/ 11 gr vezels

  Laden...