Volkoren mie-noodles met knoflookkip

En Oosterse groenten

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 19-22 januari

Biologische ingrediënten
1 st biologische Rode ui
2 st biologische Knoflookteen
0,5 bakje biologische Kip roerbakreepjes
0,5 st biologische Chinese kool
200 g biologische Wortels
130 g biologische Volkoren mie-noodles

Zelf toevoegen
2 el Sojasaus
2 el Bakolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat kippenvlees, gluten (tarwe) en soja.

Dit is zo’n gerecht wat ontzettend lekker is en ook nog eens erg snel op tafel staat. Heb je wat méér tijd? Laat dan de kip wat langer marineren, daardoor krijgt de kip extra smaak en is het gerecht nog lekkerder!

Bereidingswijze
1. Pel de rode ui en snijd in partjes. Pel de knoflook. Doe de kip samen met de ui in een kommetje en schenk de sojasaus erbij. Pers de knoflook erbovenuit en laat tenminste 10-15 minuten marineren.
2. Snijd de Chinese kool klein en was onder de kraan. Laat de kool goed uitlekken. Schil de wortels en snijd in kleine staafjes of plakjes.
3. Breng water aan de kook voor de mie-noodles. Kook de mie-noodles voor 6 minuten. Giet daarna het water af en spoel af onder de kraan.
4. Verhit bakolie in een royale wok of koekenpan en roerbak de wortels enkele minuten. Doe de kip erbij en roerbak de kip bruin en gaar. Schep alles uit de pan en doe in een kom. Gebruik dezelfde pan om de Chinese kool in te wokken. Schep de kip en wortels samen met de mie-noodles terug in de pan en verwarm alles nog goed door. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Tip
Houd je van pit? Voeg dan wat verse chilipeper, chilisaus of gember toe. Ook heel erg lekker met verse koriander of bosui.

Voedingswaarden
546 kcal/ 53 g koolhydraten/ 22 g vet/ 27 g eiwit/ 15 g vezels/ 1,4 g zout

  Laden...