Volkoren fusilli

met tonijn en courgette-tomatensaus

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 12-15 januari

Biologische ingrediënten
170 g biologische Volkoren fusilli
1 st biologische Courgette
200 g biologische Wortels
2 st biologische Rode ui
2 st biologische Knoflookteen
160 g biologische Tonijn in olijfolie
200 g biologische Cherrytomaatjes in blik

Zelf toevoegen
1 el Bakolie

Allergenen
Bevat gluten (tarwe) en vis.

Deze week staat er pasta fusilli met een courgette-tomatensaus en duurzaam gevangen tonijn van Fish 4 ever op het menu. Het eten van vis is gezond. Vis bevat namelijk veel omega-3 vetten die onder andere een goede invloed hebben op het hart, de bloedvaten en het functioneren van de hersenen. Verder zit vis vol met vitaminen, onder andere vitamine A, D en B12.

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de fusilli. Kook de fusilli in 10 minuten gaar en giet daarna het water af.
2. Was intussen de courgette en snijd in de lengte doormidden. Snijd daarna in dunne halve plakken. Schrap de wortels en snijd in dunne reepjes. Pel en snipper de rode uien en knoflook fijn.
3. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de rode uien en knoflook 2 minuten. Voeg daarna de courgette en wortels toe. Roerbak de groenten circa 6 minuten.
4. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Verwarm de tonijn samen met de cherrytomatensaus nog 3-5 minuten mee met de courgette en wortels.
5. Serveer de volkoren fusilli met een flinke schep saus.

Tip
Heb je nog kaas in huis? Dan is het ook lekker om wat kaas over het gerecht te raspen.

Voedingswaarden
665 kcal/ 79 g koolhydraten/ 19 g vet/ 39 g eiwit/ 12 g vezels

  Laden...