Volkoren fusilli met gorgonzola

met broccoli en tomaten

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten  
300 gr tomaten
150 gr Gorgonzola
250 gr broccoli
170 gr fusilli volkoren 
1 rode ui 
1 knoflookteen

Zelf toevoegen 
1 el Olie om in te bakken
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe), melk (lactose) 

In dit gerecht hebben we een heerlijke romige gorgonzola gemaakt van volle koemelk. Gorgonzola is de naam van een van de dorpjes in Noord Oost Italië in de buurt van Milaan, waar vroeger gorgonzola werd gemaakt. Vroeger heette gorgonzola “stracchino verde”. De kaas werd gemaakt van melk van koeien die een lange tocht naar de Alpenweiden hadden gemaakt. Deze koeien waren “stracchino”, wat moe betekent. Gorgonzola is zachter en romiger dan Roquefort of Blue Stilton en de smaak is licht pikant en kruidig dankzij de blauwaders.


Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in kleine stukken en kook de broccoli in 5 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
  2. Pel en snipper de ui. Plet de knoflook en hak fijn. Was en snijd de tomaat in stukken. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook 2 minuten. Voeg de tomaat en de broccoli toe en bak nog 7-10 minuten mee. 
  3. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet daarna het water af.
  4. Snijd – of brokkel - de gorgonzola klein en voeg toe aan het groentemengsel. Wacht totdat de kaas gesmolten is.
  5. Serveer de pasta in diepe borden en schep hier de gorgonzola-groentesaus overheen.

 

Tip: Lekker met wat verse basilicum of tijm. De pasta en broccoli kunnen eventueel ook in dezelfde pan gekookt worden, scheelt tijd en afwas!

Voedingswaarde
604 kcal/ 27 gr koolhydraten/ 41 gr vet/ 25 gr eiwit

  Laden...