Volkoren basmatirijst

met kool en kip-cashewnoten in kokossaus

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 15 - 19 december

Biologische ingrediënten
130 g biologische Volkoren basmatirijst
2 st biologische Ui
0,5 st biologische Spitskool
2 st biologische Romatomaten
200 g biologische Kiproerbakreepjes
200 ml biologische Kokosmelk
Biologische Cashewnoten naar smaak

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
2 tl Kerriepoeder
2 el Sojasaus
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat kippenvlees, noten en soja.

Deze oosterse maaltijd is niet pittig en heel toegankelijk voor kinderen. Maak het bord leuk op door de gekookte rijst in een klein kommetje te drukken en deze omgekeerd op je bord te zetten. Verwijder het kommetje en schep de saus eromheen. Zo ziet het gerecht er extra leuk uit.

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
2. Pel en snipper de ui. Was en snijd de spitskool klein. Was de tomaten en snijd in stukken.
3. Verhit bakolie in een wok of koekenpan en fruit de ui samen met de kerriepoeder 2 minuten op een middelhoog vuur. Doe de kipreepjes erbij en roerbak 3 minuten op een hoog vuur. Bak de tomaten nog 2 minuten met de kip mee en schep daarna alles uit de pan.
4. Verhit eventueel wat extra bakolie in dezelfde pan en roerbak de spitskool op een hoog vuur voor 5 minuten. Doe de kip met tomaten terug in de pan en voeg de kokosmelk en sojasaus toe. Roer alles goed door elkaar. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
5. Hak de cashewnoten klein. Schep de rijst op de borden en verdeel het kiproerbakmengsel erover. Garneer met de cashewnoten.

Tip
Ook erg lekker met een gebakken banaan ernaast.

Voedingswaarde
863 kcal/ 40 g koolhydraten/ 60 g vet/ 35 g eiwit

  Laden...