Verse lasagne

Met rundergehakt en groenten

  • 40 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 6 - 10 oktober

Biologische ingrediënten
2 st biologische Romatomaten
2 st biologische Prei
200 g biologisch Rundergehakt
200 g biologische Tomatenblokjes
1 st biologische Paprika
75 ml biologische Crème fraîche
1 st biologische Knoflookteen
4 st biologische Verse lasagnebladen

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Italiaanse kruiden naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk(lactose), gluten(tarwe).

Onze verse lasagnebladeren worden in Italië volgens traditioneel recept gemaakt. Wij maken de lasagne vandaag met een laag van gehakt-tomatensaus en een laag prei-paprikaroomsaus. Maar natuurlijk kun je ook zelf naar hartelust variëren.

Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet een ovenschaal klaar.
2. Was en snijd de tomaat klein. Bak het gehakt in een droge koekenpan 2 minuten. Doe de tomaat en tomatenblokjes erbij en bak deze 10 minuten op een middelhoog vuur (voeg eventueel een klein scheutje rode wijn toe). Breng op smaak met zout en peper en/of Italiaanse kruiden.
3. Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes. Was de prei in een vergiet onder de kraan. Halveer de paprika, vewijder de zaadlijsten en snijd klein. Verhit olie in een koekenpan en bak de paprika en prei lichtbruin (5 minuten). Voeg de crème fraîche toe en pers de knoflook erbovenuit.
4. Bouw nu de laagjes op in een ovenschaal en wissel daarbij gehakt-tomatensaus af met lasagneplakken en prei-paprikaroomsaus.
5. Zet de lasagne 15 minuten in de hete oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan.

Tip
De lasagne is ook erg lekker met pijnboompitten.

Voedingswaarde
651 kcal/ 51 g koolhydraten/ 33 g vet/ 32 g eiwit / 9 g vezels

  Laden...