Vegan wokschotel

Met broccoli en noodles

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 13 – 17 oktober

Biologische Ingrediënten
1 st biologische Paprika
250 g biologische Champignons
1 st biologische Ui
1 st biologische Knoflookteen
300 g biologische Broccoli 
130 g biologische Mie-noodles
180 g biologische Tofu wokblokjes teriyaki

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe).

Soms heb je zin in een lekkere wokschotel. Nu met het gemakt van vegan wokblokjes. Deze blokjes zijn gemaakt van tofu en zijn daarmee 100% plantaardig! Ze zijn gemarineerd in een lekkere teriyakisaus voor een Aziatische twist. Vandaag serveren we de wokschotel met lekkere mie-noodles en broccoli.

Bereidingswijze

1. Was en snijd de paprika doormidden. Verwijder de zaadlijst en snijd in stukken. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Pel en snijd de ui en knoflook klein. Was en snijd de broccoli in roosjes en de stonk in stukjes. Breng water aan de kook voor de broccoli en noodles.
2. Verwarm bakolie in koekenpan en fruit de ui en knoflook op een laag vuur in 10 minuten zoet en zacht. Voeg desgewenst een beetje wat water toe.
3. Kook de mie-noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de broccoli in 3 minuten beetgaar. Giet het water af en laat uitdampen.
4. Verhit olie in een ruime wokpan en roerbak op een hoog vuur de paprika en champignons goudbruin. Bak de broccoli enkele minuten mee. Doe de ui en mie-noodles erbij en breng op smaak met zout en peper.
4. Verwarm een koekenpan (die van de uien) met bakolie en bak de wokblokjes in 2 minuten goudbruin. Schep regelmatig om. Doe alles in een mooie schaal, verdeel er de wokblokjes over en serveer.

Tip
Ook heel erg lekker met wat sojasaus of chilisaus.

Voedingswaarde
575 kcal/ 55 g koolhydraten/ 12 g vet/ 33 g eiwit/ 12 g vezels

  Laden...