Vegan risotto

Met tuinbonen en bleekselderij

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 – 7 maart

Biologische ingrediënten
150 gram biologische Risottorijst
175 gram biologische Tuinbonen
200 gram biologische Bleekselderij
1 st biologische Spacebar chorizo
1 st biologische Groentebouillontablet
1 st biologische Rode ui
1 st biologische Knoflookteen

Zelf toevoegen
2 eetlepels Edelgistvlokken
2 eetlepels Bakolie
800 ml Water voor de bouillon
75 ml Witte wijn
400 ml Water

Allergenen
Bevat gluten (tarwe) en selderij.

"Zelf vegan risotto maken lijkt een hele uitdaging maar niks is minder waar. Het originele gerecht vraagt om boter en kaas, die wij makkelijk vervangen door kokosolie en edelgistvlokken. Zo maak je met maar een paar ingrediënten en in een handomdraai deze heerlijke variant op het bekende Italiaanse gerecht.’’ – Sanne van Rooij – Living the Green Life

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook en bereid de bouillon.
  2. Verwarm in een grote pan de olie. Snijd de ui en knoflook klein en fruit 5 minuten in de olie.
  3. Was de bleekselderij. Verwijder de onderkant en de harde nerven en snijd in dunne halvemaantjes. Voeg de risottorijst en bleekselderij toe en bak 2 minuten mee. Giet vervolgens de witte wijn in de pan en zet het vuur laag. Voeg - wanneer het vocht is opgenomen – beetje bij beetje de bouillon toe. Wacht telkens tot de bouillon is geabsorbeerd. Kook de risotto in 25 minuten gaar.
  4. Laat ondertussen de tuinbonen uitlekken. Snijd de chorizo in plakjes en voeg deze samen met de tuinbonen toe aan de risotto. Proef en breng op smaak met peper en zout. Schep de risotto in diepe borden en serveer met edelgistvlokken.

Tip
Wil je je risotto echt romig maken, kook deze dan 15 minuten langer en roer de edelgistvlokken er tijdens het koken doorheen.

Voedingswaarde
625 kcal/ 77 gr koolhydraten/ 19 gr vet/ 23 gr eiwit/12 gr vezels 

  Laden...