Vegan pulled pork

Met groene linzen en walnoten

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 27 januari – 1 februari


Biologische ingrediënten
200 gr biologische Groene linzen
1 st biologische Ui
2 st biologische Knoflookteen
200 gr biologische Winterpeen
200 ml biologische Barbecuesaus
100 gr biologische Walnoten
200 gr biologische Boerenkool 

Zelf toevoegen
2 el bakolie
1 tl komijn
2 tl paprikapoeder
Peper en zout naar smaak

Allergenen
Bevat noten

"Overal waar ik kijk, zie ik gerechten met pulled pork. Broodjes, salades en hele hoofdgerechten worden hiervan gemaakt. Ik ben snel op zoek gegaan naar een vegan variant, die qua smaak hierop lijkt. Mijn kritische familie was erg enthousiast. Tijd om dit recept met jullie te delen!"  Sanne van Rooij - Living the Green Life

Bereidingswijze

  1. Maak de wortel schoon en rasp deze met de hand of keukenmachine. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten.
  3. Doe de linzen bij de ui en knoflook in de pan. Gevolgd door de wortel, boerenkool, kruiden en specerijen en barbecuesaus. Zet het vuur laag en bak 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Hak de walnoten fijn en strooi over het gerecht bij het serveren.

Tip
Heb je groene linzen over? Mix ze dan eens door je salade!

Voedingswaarde
697 kcal/ 57 gr koolhydraten/ 36 gr vet/ 25 gr eiwit/ 16 gr vezels

  Laden...