Vegan korma

met witte kool, cannellini bonen en rijst

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 12- 15 januari

Biologische ingrediënten
130 g biologische Volkoren basmatirijst
2 st biologische Rode ui
0,5 bosje biologische Bosui
2 st biologische Romatomaten
0,5 st biologische Witte kool
4 tl biologische Garam masala
1 el biologische Tomatenpuree
200 g biologische Cannellini bonen
125 ml biologische Soja yoghurt

Zelf toevoegen
1 el Bakolie

Allergenen
Bevat koriander, mosterd, peulvruchten en soja.

Kip korma is een traditioneel, mild Indiaas recept geserveerd met rijst. We weten inmiddels hoe makkelijk het is om een niet-vegan recept plantaardig te maken, dus met twee kleine aanpassingen presenteren we met trots onze vegan korma! We hebben cannellini bonen toegevoegd aan het gerecht en maken gebruik van soja yoghurt. Minstens zo lekker dus ik zeg: “eet smakelijk!”.

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de rijst. Spoel de rijst af met koud water, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Kook de rijst 12 minuten en giet daarna het water af.
2. Pel en snipper de rode uien. Was en snijd de tomaten in blokjes. Was en snijd de witte kool in dunne reepjes van maximaal een halve centimeter. Verhit bakolie in een ruime pan en fruit de ui, garam masala en tomatenpuree. Giet de cannellini bonen af. Spoel af met koud water, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Voeg de cannellini bonen toe en bak in 5 minuten gaar. Doe de gesneden witte kool samen met de tomatenblokjes en een scheutje water bij de bonen. Laat het geheel met de deksel op de pan voor 15 minuten koken. Schep regelmatig om. Schenk tussendoor nog wat water erbij als het geheel te droog wordt.
3. Haal de pan van het vuur en laat het geheel 5-6 minuten afkoelen. Roer de soja yoghurt door de pan. Let op: doe dit niet te vroeg, anders gaat de soja yoghurt schiften. Wacht minstens 5 minuten.
4. Was en snijd de koriander fijn. Verdeel de rijst over de borden en schep de korma erover. Garneer met de fijngehakte koriander

Tip
De korma is ook heerlijk met sesamzaadjes.

Voedingswaarden
553 kcal/ 81 g koolhydraten/ 13 g vet/ 32 g eiwit/ 8 g vezels

  Laden...