Vegan curry

Met aardappel en paprika

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 3 – 7 maart

Biologische ingrediënten
200 gr biologische Sperziebonen
200 gr biologische Kikkererwten
2 st biologische Rode uien
250 gr biologische Aardappels (Bio Babies)
2 st biologische Knoflookteen
200 ml biologische Kokosmelk
100 gram biologische Spinazie
1 st biologische Paprika
1 el biologische Currypasta
130 gram biologische Volkoren basmatirijst
1 st biologische Groentebouillontablet

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
300 ml Water voor de bouillon
2 el Currypoeder
Peper en zout naar smaak

Allergenen
Bevat geen allergenen.

"Ken je dat, van die dagen dat je zin hebt in comfort food, maar geen zin meer hebt om boodschappen te doen en eigenlijk niet zoveel in huis hebt? Dat zijn de momenten dat je echt creatief te werk moet gaan! Een voorbeeld is deze vegan curry. Aardappel door een curry had ik nog niet eerder geprobeerd en het leek me een beetje saai. Wat ik even was vergeten, is dat aardappel heerlijk romig is wanneer je deze meekookt. Resultaat: een heerlijke, romige currysaus die wat wegheeft van roti!’’ – Sanne van Rooij – Living the Green Life

Bereidingswijze

  1. Breng water aan de kook en los hier de bouillontablet in op.  
  2. Doe wat bakolie in een grote pan en snijd de ui en de knoflook in kleine stukjes. Fruit deze, samen met de currypasta 5 minuten. Voeg de bouillon en het water toe en laat 5 minuten op middelhoog vuur staan.
  3. Schil en snijd de aardappels klein. Snijd ook de sperziebonen klein. Giet de kokosmelk in de pan, voeg de aardappels en de sperziebonen toe en doe de deksel erop. Laat 10 minuten koken tot de aardappels beetgaar zijn.
  4. Kook de rijst in een andere pan in 10-12 minuten gaar.
  5. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Was de spinazie. Was en snijd de paprika klein en doe deze samen met de kikkererwten en spinazie in de pan. Roer goed door, laat nog 2 minuten staan en serveer met de rijst.

Tip
Hou je van pittig? Gebruik dan wat meer currypasta.

Voedingswaarde
866 kcal/ 107 gr koolhydraten/ 32 gr vet/ 22 gr eiwit/ 19 gr vezels

  Laden...