Varkensmedaillons

Met champignonsaus, knolselderijpuree en courgette

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 15 – 19 december

Biologische ingrediënten
0,5 st biologische Knolselderij
1 st biologische Knoflookteen
1 st biologische Ui
200 g biologische Varkensmedaillons
125 g biologische Champignons
75 ml biologische Crème fraîche
1 st biologische Courgette

Zelf toevoegen
3 el Bakolie
1 el Mosterd
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat varkensvlees, melk (lactose) en mosterd.

Vandaag op het menu: een knolselderijpuree. Dat is weer eens wat anders dan een standaard puree van aardappels. Knolselderij is heel gezond en bevat meer gezonde voedingsstoffen dan het grauwe uiterlijk doet vermoeden. Zo is knolselderij een bron van vitamine C, wat belangrijk is voor de weerstand.

Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook. Schil en was de knolselderij en snijd klein. Kook de knolselderij in 10-15 minuten gaar. Giet het water af en bewaar wat kookvocht. Pureer de knolselderij met een staafmixer (of pureestamper). Pel en pers de knoflook erboven uit en schenk eventueel een beetje kookvocht erbij zodat je een gladde puree krijgt.
2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Dep de varkensmedaillons droog met keukenpapier en bestrooi met peper. Verhit bakolie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een koekenpan en bak het vlees op een hoog vuur aan weerszijden bruin. Bak de ui mee, temper het vuur en bak nog 3-4 minuten (afhankelijk van de dikte van de medaillons). Haal het vlees uit de pan en zet het afgedekt weg (het is lekker als de binnenkant nog een beetje rosé is).
3. Veeg intussen de champignons schoon en snijd in vieren of in plakjes. Bak de champignons in het bakvet van het vlees op een middelhoog vuur. Voeg de crème fraîche en mosterd toe en breng op smaak met zout en peper.
4. Was de courgette. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken en grill of bak ze in en klein beetje bakolie bruin.
5. Serveer de varkensmedaillons met de champignon-roomsaus en ernaast de knolselderijpuree en gegrilde courgette.

Tip
De knolselderijpuree is ook erg lekker met een snufje nootmuskaat.

Voedingswaarde
561 kcal/ 20 g koolhydraten/ 36 g vet/ 32 g eiwit/ 12 g vezels

  Laden...