Varkensmedaillons met sugar snaps

bospeen en ovenaardappels

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 13-18 januari


Biologische ingrediënten
150 gr biologische Sugar snaps    
0,5 bosje Bospeen          
1 st biologische Ui                      
500 gr biologische Aardappels bio babies  
2 st biologische Varkensmedaillons 

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat geen allergenen

Vandaag op het menu lekker knapperige sugar snaps. Ze zijn een kruising tussen peultjes en doperwten, de frisse smaak maakt dat ook duidelijk. Sugar snaps worden ook wel suikererwten of suikerpeultjes genoemd. Je eet ze bij voorkeur beetgaar en het is niet nodig om de sugar snaps te doppen.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de aardappeltjes en snijd doormidden of in vieren. Meng de aardappeltjes met olijfolie extra vierge, zout en peper en spreid ze uit op de bakplaat. Bak de aardappeltjes in 25-30 minuten gaar en knapperig.
  3. Breng water met zout aan de kook. Schrap de wortels en snijd in (schuine) stukken. Verwijder de puntjes en de 'draad/het vezeltje' van de sugar snaps. Kook eerst de wortels 5 minuten en voeg dan de sugar snaps toe. Kook nog eens 3-5 minuten.
  4. Verhit intussen bakolie (en/of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een koekenpan. Pel en snijd de ui klein of in ringen. Breng de varkensmedaillons op smaak met zout en peper en bak ze samen met de uien op een hoog vuur aan weerszijden bruin. Temper het vuur en bak nog 3-4 minuten (afhankelijk van de dikte van de medaillons). Het is lekker als de binnenkant nog een beetje rosé is.
  5. Serveer de medaillons met ernaast de ovenaardappels en de bospeen met sugar snaps.

 

Tip
Het is ook erg lekker om de bospeen en suger snaps te combineren met een sinaasappel- of mandarijnsausje. Laat daarvoor wat sap inkoken. Smelt er een klontje roomboter in en wentel daar de groente weer door.

Voedingswaarde
631 kcal/ 50 gr koolhydraten/ 32 gr vet/ 28 gr eiwit/ 9 gr vezels 

  Laden...