Tortilla

Met groenten en jonge kaas

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 13 – 17 oktober

Biologische ingrediënten
200 g biologische Wortel
200 g biologische Gesneden groenten
1 st biologische Ui
400 g biologische Aardappels
4 st biologische Eieren
75 g biologische Geraspte jonge kaas

Zelf toevoegen
Paprikapoeder naar smaak
Zout en peper naar smaak
2 el Bakolie
35 ml Melk

Allergenen
Bevat melk (lactose) en ei.

De tortilla, ook wel “tortilla de patatas” genoemd, is een dikke gevulde omelet en komt oorspronkelijk uit Spanje. Daar is het een van de beroemdste gerechten. De omelet wordt gevuld met aardappels, uien en verschillende groenten. Je kunt het gerecht zowel warm als avondeten, of koud als tapas eten. Je kunt de tortilla met van alles serveren. Probeer het eens met een lekkere frisse paprikasalade met wat geroosterd brood. 

Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook. 
2. Schrap en rasp de wortels met een groverasp. Pel en snijd ondertussen de ui in grove stukken. Boen de aardappels schoon en snijd in kleine blokjes. Kook de aardappels in 5 minuten beetgaar. 
3. Verhit intussen bakolie in een koekenpan. Bak de ui en de aardappels op een middelhoog vuur in 10 minuten lichtbruin. 
4. Klop de eieren met de melk, wortel en gesneden groenten los in een kom en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Schenk het eier-groentemengsel over de gebakken ui en aardappels heen en laat dit nog 10 minuten doorbakken met een deksel op de koekenpan. Haal de laatste minuten de deksel van de koekenpan. Strooi de kaas over de omelet en laat dit smelten.

Tip
Experimenteer met verse kruiden! Gebruik bijvoorbeeld bieslook, peterselie of koriander.

Voedingswaarde
682 kcal/ 49 g koolhydraten/ 38 g vet/ 31 g eiwit / 8 g vezels

  Laden...