Tortilla wraps met hummus,

spinazie, wortel en biet

  • 20 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 6 – 11 januari

Biologische ingrediënten
4 st tortilla wraps extra fibre
4 el hummus
Broccoli kiemen naar smaak
75 gr spinazie
100 gr geraspte wortel
250 gr geraspte biet 

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Peper en zout naar smaak

Allergenen
Bevat tarwe (gluten)

De tortilla komt zowel in Spanje als in Mexico voor. De Spaanse tortilla is totaal verschillend als de Mexicaanse tortilla. In Spanje wordt de 'Tortilla de patatas' gemaakt van aardappels en eieren. In Mexico is de tortilla een soort plat brood. Er bestaan veel Mexicaanse gerechten met de tortilla. Enkele voorbeelden zijn de burrito, enchilada, quesadilla, taco en tostada. In Nederland zijn de burrito en taco een van de bekendste gerechten met de tortilla. Vandaag hebben we de Mexicaanse tortilla gebruikt en deze gevuld met verschillende lekkere groenten.  

Bereidingswijze 

1.     Verwarm de oven op 100 graden, indien je de wraps in de oven wilt verwarmen. Wil je dit liever in de pan doen, sla deze stap dan over. 

2.     Was de spinazie, verwijder de schil van de bieten en rasp de wortels. Rasp de bieten fijn. 

3.     Haal de verwarmde wraps uit de oven of verwarm deze kort in de koekenpan. Smeer de wraps in met hummus en beleg met kiemen, geraspte bieten en wortels en met spinazieblaadjes. 

4.     Rol de wrap op en serveer. 

Tip
Heb je een wrap over? Bewaar deze dan als lunch voor de volgende dag. Ook lekker met wat stukjes komkommer. 
 
Voedingswaarde per persoon
658 kcal/ 56 gr koolhydraten/ 36 gr vet/ 20 gr eiwit/ 15 gr vezels 
 
  Laden...