Tom kha kai

Met bruine rijstnoodles

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 5 – 9 mei

Biologische ingrediënten
2 st biologische Ui
125 g biologische Champignons
200 ml biologische Kokosmelk
0,5 st biologische Groentebouillontablet
1 pakje biologische Thaise tom kha kruidenmix
1 st biologische Paksoi
1 st biologische Rode paprika
200 g biologische Sojabonen
125 g biologische Bruine rijstnoodles 

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
500 ml Water
Zout en peper naar smaak 

Allergenen
Bevat soja.

''Tom kha kai is oorspronkelijk een kokossoep met aroma’s van citroengras, gember, limoen en rode peper.  Wij toveren dit gerecht om in een lekker noodlegerecht met bruine rijstnoodles. Een leuke variatie op deze klassieke Thaise soep.'' - Sanne van Rooij - Living the Green Live

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en snijd de champignons in plakjes. Fruit de ui in een soeppan. Bak de champignons kort mee en blus af met de kokosmelk.
  2. Bereid de bouillon met het water en voeg deze toe aan de soep, samen met de tom kha kai kruiden.
  3. Was de paksoi en snijd in reepjes. Snijd de paprika in blokjes. Laat de sojabonen uitlekken in een vergiet. Voeg de paprika, het wit van de paksoi en de sojabonen toe aan de soep. Voeg ook de noodles toe en laat het geheel in 10 minuten gaarkoken.
  4. Proef en voeg indien nodig meer vocht toe. Voeg als laatst het groen van de paksoi toe en kook 1 minuut mee.
  5. Serveer de Tom kha kai in een diep bord.

Tip
Ook lekker met verse koriander en fijngehakte pinda’s. 

Voedingswaarde
780 kcal/ 63 g koolhydraten/ 40 g vet/ 32 g eiwit/ 21 g vezels