Thaise gele curry met rijst en Oosterse rol

met Chinese kool en taugé

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
1 rode ui
0,5 Chinese kool
75 gr taugé
1 rode paprika’s
130 gr volkoren basmati rijst
2 Oosterse rollen
1 bakje Thaise currypasta
1 pakje Thaise kokosroom

Zelf toevoegen 
1 el olie om te bakken
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe) en soja

Curry’s zijn lekkere, kruidige gerechten in romige sauzen met kokosmelk die veel voorkomen in Aziatische landen, zoals Thailand. Je hebt curry’s in heel veel varianten. Van heel pittig tot mild. De gele currypasta die wij gebruiken is de minst pittige van het stel. Bepaal zelf hoeveel currypasta je wilt gebruiken door telkens beetje bij beetje wat currypasta toe te voegen aan de kokosmelk.


Bereiding

  1. Breng water aan de kook voor de rijst en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna het water af en laat rustig nagaren met de deksel op de pan.
  2. Pel en snipper de ui. Snijd de paprika open en snijd in lange, dunne repen. Verwijder de onderkant van de Chinese kool, snijd deze in de lengte in vieren en snijd in smalle reepjes. Was onder de kraan. Was ook de taugé.
  3. Verhit olie in een wok of koekenpan en roerbak de ui samen met de taugé en wat zout, maximaal 1 minuut op een hoog vuur (de taugé moet nog een beetje knapperig zijn). Schep alles uit de pan en zet even opzij.
  4. Roerbak nu de rode paprika op een hoog vuur totdat deze bruin kleurt en schep uit de pan. Roerbak tenslotte de Chinese kool totdat deze begint te slinken (na 3-4 minuten).
  5. Verwarm ondertussen de kokosroom in een steelpannetje en voeg daar beetje bij beetje de Thaise gele currypasta aan toe. Blijf proeven totdat je de smaak goed vindt en je keuken heerlijk ruikt. Giet dan de curry bij de Chinese kool en schep alles goed door elkaar (de Chinese kool neutraliseert de smaak van de curry een beetje). Doe op het laatst de paprika en taugé weer terug in de pan en verwarm kort.
  6. Verwarm de Oosterse rollen kort in een koekenpan zonder olie.
  7. Serveer de rijst met de Thaise gele curry. Garneer eventueel nog met wat extra taugé.

 

Tip: Vind je het gerecht toch te pittig? Voeg dan een scheutje citroensap toe of wat zuivel zoals room, yoghurt of melk.

Voedingswaarde
415 kcal/ 34 gr koolhydraten/ 25 gr vet/ 19 gr eiwit

  Laden...