Vegetarisch tartaartje van smaakbietjes,

venkel, komkommer en dille-roomsaus

Biologische ingrediënten
0,5 st biologische Komkommer
100 gr biologische Smaakbietjes kaneel-nootmuskaat
1 st biologische Venkel
0,5 bakje biologische Zure room
1 el biologische Verse dille 

Zelf toevoegen
1 el Citroensap of azijn
1 tl Honing 
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose)

Voedingswaarde per persoon
226 kcal/ 14gr koolhydraten/ 15 gr vet/ 9 gr verzadigd vet/ 5 gr eiwitten/ 5 gr voedingsvezels.

 

 

De smaakbietjes komen van John’s Farm in Zeewolde en zijn al gekookt en op smaak gebracht met kaneel en nootmuskaat. Zonder enig conserveringsmiddel uiteraard. Zo zijn de bietjes niet alleen lekker en gezond, maar ook nog makkelijk te gebruiken. Door de smaakbietjes in deze amuse te combineren met verse dille, komkommer, venkel en zure room, ontstaat er een friszoete smaak. En het ziet er ook nog eens feestelijk uit!

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook voor de venkel. Snijd de harde onderkant van de venkelknol af. Snijd de venkel in kleine stukken en kook in 15 minuten gaar en zacht.
  2. Schil intussen de komkommer en halveer deze in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijst (deze heb je niet meer nodig). Leg de komkommerhelften met de platte kant op het snijvlak en snijd deze in zo klein mogelijke dobbelsteentjes (brunoise). Besprenkel met azijn (of citroensap) en honing.
  3. Snijd de smaakbietjes in kleine dobbelsteentjes.
  4. Klop de zure room los in een kommetje. Snijd de dille fijn en roer het door de zure room (bewaar een paar takjes dille voor de garnering). Proef en breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet het water van de venkel af en laat afkoelen. Snijd ook de venkel in heel kleine blokjes. Giet het overtollige vocht van de komkommer af.
  6. Meng de smaakbietjes met wat dille-roomsaus in één schaaltje. En in een ander schaaltje de komkommer en venkel met wat dille-roomsaus.
  7. Gebruik een kookring om de borden op te maken: schep eerst wat bietjes in de ring en daarbovenop het komkommer-venkelmengsel. Druk aan, verwijder de vorm en garneer met een takje dille. Serveer de rest van de dille-roomsaus er apart bij.

 


Tip
Heb je geen kookring? Leg dan een stukje huishoudfolie in een kom of kopje en druk daar de ingrediënten in. Draai om op een bordje. Je kunt deze amuse ook in een klein borrelglas serveren. Bouw dan in laagjes op en garneer met een takje verse dille.

 

  Laden...