Tartaartje van gerookte zalm,

venkel, komkommer en dille-roomsaus

Op te halen 23-24 december

Biologische Ingrediënten
0,5 st biologische Komkommer
50 gr biologische Gerookte zalm
1 st biologische Venkel 
0,5 bakje biologische Zure room
1 el biologsche Verse dille

Zelf toevoegen
1 el Azijn of citroensap
1 tl Honing
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat vis en melk (lactose)

Voedingswaarde per persoon
253 kcal/ 11 gr koolhydraten/ 17 gr vet/ 10 gr verzadigd vet/ 9 gr eiwitten/ 3 gr voedingsvezels

 

Onze gerookte biologische zalm wordt geleverd door Fish & More en is afkomstig uit een biologische aquacultuur in Noorwegen. De zalm wordt volgens EU-richtlijnen op biologische wijze gekweekt. Van biologisch visvoer tot optimale waterkwaliteit; het wordt allemaal gecontroleerd. Deze manier van kweken verbetert de levensomstandigheden én de smaak van de vis. Gerookte zalm combineert uitstekend met verse dille en met de frisse smaak van venkel en komkommer. Kortom een heerlijke lichte amuse.

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook voor de venkel. Snijd de harde onderkant van de venkelknol af. Snijd de venkel in kleine stukken en kook in 15 minuten gaar en zacht.
  2. Schil intussen de komkommer en halveer deze in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijst (deze heb je niet meer nodig). Leg de komkommerhelften met de platte kant op het snijvlak en snijd deze in zo klein mogelijke dobbelsteentjes (brunoise). Besprenkel met azijn (of citroensap) en honing.
  3. Snijd de zalm in kleine reepjes.
  4. Klop de zure room los in een kommetje. Snijd de dille fijn en roer het door de zure room (bewaar een paar takjes dille voor de garnering). Proef en breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet het water van de venkel af en laat afkoelen. Snijd ook de venkel in heel kleine blokjes. Giet het overtollige vocht van de komkommer af.
  6. Meng vlak voor het serveren alle ingrediënten door elkaar: komkommer, venkel en zalm. Meng met 1 eetlepel van de dille-roomsaus.
  7. Schep per persoon een deel in een kookring en druk even aan. Verwijder de vorm en garneer met een takje dille. Serveer de rest van de dille-roomsaus er apart bij.


Tip
Geen kookring? Leg dan een stukje huishoudfolie in een kom of kopje en druk daar de ingrediënten in. Draai om op een bordje. Je kunt deze amuse ook in een klein borrelglas serveren. Bouw dan in laagjes op en garneer met een takje verse dille. 

 

  Laden...