Tajine

Met vegan kebab en pompoen

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 8 – 12 december

Biologische ingrediënten
0,5 st biologische Courgette
2 st biologische Ui
1 st biologische Knoflookteen
400 g biologische Butternutompoen, gesneden
2 tl biologische Ras el hanout
1 st biologisch Groentebouillontablet
130 g biologische Couscous
200 g biologische Vegan kebab
Naar smaak biologische Rozijnen
Naar smaak biologische Sesamzaadjes

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
1 el Kaneelpoeder
1 el Olijfolie extra vierge
550 ml Water
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe), selderij, mosterd en mais.

Voor een lekkere tajine heb je gelukkig geen speciale keukenbenodigdheden nodig, een gewone koekenpan voldoet prima. Zo draai je binnen korte tijd een heerlijk stoof in elkaar, die je huis heerlijk laat ruiken en iedereen zal laten willen mee eten! Vandaag maken we hem met pompoen, courgette en vegan kebab. Eet smakelijk!

Bereidingswijze
1. Was en snijd de courgette in de lengte in vieren en daarna in stukken van 2 cm. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook.
2. Verhit bakolie in een diepe koekenpan en bak de ui en courgette 5 minuten op middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven uit. Voeg vervolgens de pompoen, ras el hanout en kaneelpoeder toe en bak nog 3 minuten.
3. Bereid de bouillon en giet de groentebouillon bij de pan. Zet het vuur laag en laat de tajine 10 minuten pruttelen.
4. Doe intussen de couscous in een ruime schaal, giet hier kokend water bij tot de couscous net onder water staat. Dek af en laat 10 minuten staan.
5. Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de vegan kebab in 4 minuten goudbruin en knapperig. Roer tussendoor 1 keer om.
6. Roer de couscous los met een vork en meng met de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
7. Serveer de tajine met de couscous, vegan kebab en garneer met rozijnen en sesamzaadjes.

Tip
Deze tajine is ook erg lekker met gedroogd fruit, zoals abrikozen.

Voedingswaarde
914 kcal/ 84 g koolhydraten/ 44 g vet/ 43 g eiwit/ 8 g vezels

  Laden...