Tagliatelle

Met prei en cherrytomaatjes

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 13 – 17 oktober

Biologische Ingrediënten
200 g biologische Cherrytomaatjes
170 g biologische Tagliatelle
1 st biologische Ui
1 st biologische Knoflookteen
200 g biologische Prei
75 ml biologische Crème fraîche
3 el biologische Pesto
Alfafa naar smaak

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
1 el Olijfolie extra vierge
Zout en peper naar smaak
Italiaanse kruiden naar smaak

Allergenen
Bevat noten, melk (lactose) en gluten (tarwe).

Tagliatelle is een dikkere variant van pasta waarmee typisch Italiaanse gerechten mee kunnen worden gemaakt. De bekendste versie wordt gemaakt met een bolognesesaus: een tomatensaus met gehakt en groenten erin. Wij serveren de tagliatelle vandaag met een romige preisaus, geroosterde cherrytomaatjes en alfafa. 

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de cherrytomaten en verdeel de ze over de plaat. Sprenkel wat olijfolie eroverheen. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de tomaatjes 20 minuten in de oven totdat ze rimpelig worden.
2. Breng ruim water in een pan aan de kook. Doe de tagliatelle in het water en kook gedurende 6 minuten gaar.
3. Pel de ui en knoflook en hak fijn. Snijd de prei doormidden en vervolgens in halve cirkels. Was grondig in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken. Verhit bakolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg vervolgens de prei toe en bak in 6 minuten zacht.
4. Roer de crème fraîche en de pesto door de prei.
5. Giet de tagliatelle af in een vergiet en spoel af met koud water. Voeg dit toe aan de groentesaus en schep dit goed om. Laat het geheel nog 2 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
6. Serveer de tagliatelle in pastaborden en garneer met de alfafa.

Tip
Je kunt de alfafa voor de zekerheid blancheren, door kokendheet water erover te gieten. Spoel het daarna direct af onder koud water zodat het gaarproces stopt.

Voedingswaarde
662 kcal/ 46 g koolhydraten/ 41 g vet / 21 g eiwit/ 14 g vezels

  Laden...