Tagliatelle met Mediterrane balletjes en mozzarella

met verschillende groeten, verse tagliatelle en italiaanse kruiden

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Biologische Ingrediënten
1 blik biologische tomatenblokjes
1 biologische prei
200 gr biologische wortel
1 biologische ui
1 biologische knoflookteen
250 gr biologische verse tagliatelle
250 gr biologische Mediterrane balletjes
1 biologische bol mozzarella
Biologische Italiaanse kruiden naar smaak

Zelf toevoegen
2 el olie om in te bakken
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat melk (lactose), gluten (tarwe) en sesam

De bolognesesaus komt uit Bologna in Italië. Deze goed gevulde saus werd oorspronkelijk gemaakt met rundvlees, pancetta, ui, wortel, bleekselderij, tomatenpuree, wijn en volle melk. In het authentieke gerecht wordt de saus soms wel 3 tot 5 uur gesudderd. Vandaag de dag wordt het gerecht op verschillende manieren bereid. Zo wordt in Amerika de saus vaak geserveerd met spaghetti maar in Bologna gebruiken ze tagliatelle. Vandaag eten we het gerecht op de Italiaanse manier. Buon appetito!

Bereiding

  1. Breng een pan met water en zout aan de kook. Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de prei in kwarten en daarna in dunne reepjes. Was vervolgens de prei grondig in een vergiet. Schrap en snijd de wortels in kleine stukjes.
  2. Verhit olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en wortel 5-10 minuten op middelhoog tot laag vuur totdat ze glazig en bijna gaar zijn. Voeg daarna de prei toe en bak dit 10 minuten op middelhoog vuur mee. De groenten mogen een beetje bruin worden.
  3. Verhit ondertussen in een andere pan olie en bak hierin de mediterrane balletjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de tomantenblokjes toe aan de groenten. Breng de saus op smaak met zout en peper. Laat de saus even sudderen.
  4. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur of snijd de bol mozzarella in stukjes.
  5. Serveer de tagliatelle met de bolognesesaus, de mozzarella en de mediterrane balletjes. 

Tip: Ook lekker met verse tomaten! 

Voedingswaarde per portie
880 kcal/ 89 gr koolhydraten/ 40 gr vet/ 23 gr eiwit/ 16 gr vezels  

  Laden...