supergroene spaghetti

met cherrytomaatjes en gehaktballetjes

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 15 – 19 december

Biologische ingrediënten
170 g biologische Volkoren spaghetti
300 g biologische Cavolo nero
2 st biologische Knoflookteen
50 g biologische Parmezaanse kaas
200 g biologische Rundergehakt
125 g biologische Cherrytomaatjes

Zelf toevoegen
1 el Olijfolie extra vierge
1 el Bakolie
Gehaktkruiden naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe), melk (lactose) en rundvlees.

Vandaag staat er spaghetti op het menu, met een hele groene saus gemaakt van cavolo nero. Palmkool, zoals cavolo nero ook wel wordt genoemd, is een koolsoort die wat betreft kleur en smaak veel weg heeft van de vertrouwde boerenkool. Het is een typische wintergroente en komt oorspronkelijk uit Toscane, Noord-Italië. We serveren de spaghetti vandaag met gehaktballetjes en cherrytomaatjes. Eet smakelijk!

Bereidingswijze
1. Breng twee panen met water aan de kook voor de spaghetti en de cavolo nero. Kook de spaghetti in 7 minuten gaar en kook de cavolo nero voor 5 minuten.
2. Pel intussen de knoflook. Giet het water van de cavolo nero af. Doe de helft van de olijfolie extra vierge in een blender en voeg daar de Parmezaanse kaas, knoflook en gekookte cavolo nero aan toe. Laat draaien tot het een glad mengsel is geworden.
3. Kruid het gehakt met gehaktkruiden, zout en peper. Draai van het gehakt kleine balletjes. Verhit bakolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in 6 minuten gaar. Snijd intussen de cherrytomaatjes in vieren en bak deze de laatste 2 minuten mee.
4. Giet de pasta af en vang daarbij een kopje van het kookvocht op. Doe de pasta weer terug in de pan en hussel de groene saus door de pasta. Voeg, als het nodig is, een scheutje kookvocht erbij.
5. Serveer de groene pasta samen met de gehaktballetjes en cherrytomaatjes.

Tip
De pasta is ook lekker met verse kruiden, zoals basilicum of oregano.

Voedingswaarde
802 kcal/ 65 g koolhydraten/ 36 g vet/ 48 g eiwit/ 11 g vezels

  Laden...