Stoofschotel pastinaak

Met tomaat en kikkererwten

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 8 – 12 december

Biologische ingrediënten
1 st biologische Ui
1 st biologische Knoflookteen
400 g biologische Pastinaak
0,5 st biologische Groentebouillontablet
200 g biologische Tomatenblokjes
200 g biologische Kikkererwten
Biologische Tijm naar smaak

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
200 ml Water
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat mais en peulvruchten.

Het simpele gerechtje van deze week is de pastinaak stoofschotel met kikkererwten. Lekker, zo gemaakt en voedzaam. Een favoriet bij ons, zoals je snapt!

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook. Kook de volkoren basmatirijst in 12 minuten gaar. Giet het water af en laat afgedekt opzij staan.
2. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook uit. Verwarm bakolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook 3 minuten.
3. Schil de pastinaak en snijd deze in kleine stukjes. Voeg deze in de pan en bak samen nog 4 minuten.
4. Bereid de bouillon en voeg de groentebouillon toe aan de pan. Doe de deksel erop en laat 10 minuten op laat vuur staan.
5. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
6. Schep het blikje tomatenblokjes erbij, gevolgd door de kikkererwten. Roer even kort door en verwarm samen nog 4 minuten. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
7. Serveer uit over de borden en garneer met wat verse tijm.

Tip
Heb je nog groenten over? Gebruik deze dan in de stoof, het is ook heerlijk met aubergine, courgette en wortel.

Voedingswaarde
456 kcal/ 45 g koolhydraten/ 21 g vet/ 13 g eiwit/ 18 g vezels

  Laden...