Spitskoolcurry

Met rijst en falafel

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 15 -19 december

Biologische Ingrediënten
130 g biologische Volkoren basmatirijst
0,5 st biologische Spitskool
2 st biologische Romatomaten
2 st biologische Ui
25 g biologische Gele currypasta
200 ml biologische Kokosmelk
150 g biologische Falafelburgers

Zelf toevoegen
1 el Bakolie

Allergenen
Bevat peulvruchten, soja en koriander.

Er zijn oneindig veel variaties met curry én met kool. Voor dit gerecht gebruiken we de gele currypasta van On Off! Spices. Deze Thaise gele-currypasta is aromatisch en mild pittig. De currypasta is goed te combineren met heel veel soorten groenten. Serveer deze felgele curry in een mooie pan en zet het midden op tafel. Maak de tafel af met leuke kommetjes om een gezellige sfeer te creëren.

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst in 12 minuten gaar. Giet het water af en laat afgedekt nagaren.
2. Was de spitskool en tomaten. Snijd de kool in dunne repen en de tomaten in stukjes. Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een wok of ruime koekenpan en fruit de ui samen met de currypasta. Voeg de gesneden spitskool en tomaten toe en roerbak het geheel 2 minuten. Voeg de kokosmelk en een klein scheutje water toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes doorkoken.
3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de falafelburgers 4 minuten aan beiden kanten gaar.
4. Verdeel de spitskoolcurry over de kommen en serveer met de rijst en de falafel.

Tip
Ook heel erg lekker met verse koriander.

Voedingswaarde
763 kcal/ 83 g koolhydraten/ 36 g vet/ 21 g eiwit/ 18 g vezels

  Laden...